Τρίτη, 30/11/2021 | 16:48

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους

526 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/06/2017, 10:50 πμ | 0 σχόλια

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν μετά την σύσκεψη που είχαν το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίιου  οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με ομόφωνη απόφασή του εκτελεστικού οργάνου της Ομοσπονδίας, απορρίπτει την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει έως και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Σαββόπουλο, εκπρόσωπο της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που μίλησε στο protothema.gr, «Συνεχίζουμε κανονικά έως της Πέμπτη. Η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας. Εμείς θα καταθέσουμε δική μας πρόταση».

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη που θα περιλαμβάνει όπως λένε την νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Την ίδια ώρα την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας έλαβε την παραπάνω απόφαση κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι ένας μικρός αριθμός απορριμματοφόρων θα βγει στους δρόμους για αποκομιδή σκουπιδιών.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα