Τετάρτη, 14/04/2021 | 07:05

Πρέβεζα: Μετά από 7 χρόνια, Πανηγύρισε η ιερά Μονή Λεκατσά-πλήθος πιστών ήταν εκεί

1201 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2017, 11:37 πμ | 0 σχόλια

Μετά απο απουσία 7 χρόνων, λόγω προβλημάτων, φέτος, στο απείρου φυσικού κάλους αλλά και μοναδικής μεσογειακής χλωρίδας και πανίδας, δάσος Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας, στις 4-5 Ιουνίου 2017, του Αγίου Πνεύματος(Φανερωμένης) πραγματοποιήθηκε   το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι (νυχτερινό παραμονή και ολοήμερο ανήμερα της γιορτής), στον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού, μετά από πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοινότητας Μυρσίνης και τη συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας και μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Πρέβεζας, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Λεκατσά, του Δασαρχείου Πρέβεζας και βέβαια της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Πρέβεζας (Δήμος Πρέβεζας). 

Την Κυριακή 4 ιουνίου 2017, πλήθος πιστών κατέκλυσε τόσο εντός όσο και εκτός την ιερά Μονή Λεκατσά! Κόσμος από κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας, της Ηπείρου και όχι μόνο, 

δείχνοντας έτσι πόσο σημαντικό ήταν να πανηγυρίσει ξανά του Αγίου Πνεύματος “(Φανερωμένης) η ιερά μονή Λεκατσά, μετά από 7 χρόνια!  Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ενώ πολύ καλά πήγε και το πανηγύρι  από τον πολιτιστικό σύλλογο Μυρσίνης Λεκατσά. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα