Τρίτη, 19/03/2024 | 10:58

Τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια του παιδιού του

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2017, 5:41 μμ | 0 σχόλια
Σε βεντέτα βασίζουν την δολοφονία του Βασίλη Γρίβα πηγές από την αστυνομία, ωστόσο τραγική φιγούρα στο συμβάν, ήταν ο μικρός γιος του. Ο μικρός γιος του Βασίλη Γρίβα, μαθητής δημοτικού ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του ίδιου του πατέρα του. Το πρωινό της Τετάρτης, στις 8:15 η ζωή του πήρε μια απρόσμενη τροπή και πλέον καλείται να διαχειριστεί όλες τις τραγικές εικόνες που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του.

«Δάσκαλε βοήθα με, σκοτώνουν τον πατέρα μου», φώναζε τρέχοντας το παιδί του Βασίλη Γρίβα, που μόλις είχε κατέβει από το αυτοκίνητο για να μπει στην τάξη του.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου ένας δάσκαλος στον οποίο έτρεξε απελπισμένο για βοήθεια το παιδί πέφτοντας στην αγκαλιά του. Έντρομος και ο δάσκαλος προσπαθούσε να αντιληφθεί όλα όσα έβλεπε μπροστά του.

«Το παιδί έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ο εκτελεστής», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί έξω από το Δημοτικό Σχολείο στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά.

Ξαφνικά, την στιγμή που το παιδί κατέβαινε από το αυτοκίνητο, τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη κυριολεκτικά γάζωσαν τον άντρα, δολοφονώντας τον επί τόπου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Γρίβα έξω από το σχολείο.

Σταμάτησαν δίπλα του και άρχισαν να πυροβολούν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι.

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξωστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.

Θύμα είναι ο Βασίλειος Γρίβας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς φαίνεται πως είχε από παλιά διαφορές με άλλα άτομα στον χώρο της νύχτας.

Στο παρελθόν είχε γίνει και άλλη απόπειρα δολοφονίας του Γρίβα. Μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε.

Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα