Τετάρτη, 21/04/2021 | 08:54

Πάτρα: Στο σκαμνί τέσσερις καθηγητές του ΤΕΙ

540 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2017, 3:30 μμ | 0 σχόλια

Αντιμέτωποι με την ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα τέσσερις καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας -οι δύο εξ αυτών έχουν συνταξιοδοτηθεί- και δύο διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν εμπλακεί εδώ και 10 χρόνια σε υπόθεση πλαστογραφίας, μέσω της οποίας προχώρησαν σε προμήθεια υλικών και κατάφεραν το «φάγωμα» ενός ωρομίσθιου καθηγητή σε τμήμα που λειτουργούσε εκτός Πατρών.

Η υπόθεση τελικά θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, με τους έξι να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης, ενώ επί του παρόντος γλυτώνουν από το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς κατάφεραν με διάφορα τερτίπια να περάσει ο χρόνος από την τέλεση του αδικήματος και να απαλλαγούν με βούλευμα.

Να σημειωθεί πως για να αποκαλυφθεί η κομπίνα που είχαν κάνει και στην οποία οι έξι κατηγορούμενοι είχαν μπλέξει εν αγνοία του συνάδελφό τους, εμφανίζοντάς τον ότι συμμετείχε στη συνεδρίαση του οργάνου με το οποίο ελήφθη η απόφαση για τις επίμαχες προμήθειες και να εδραιωθεί και η κατηγορία της δήθεν απουσίας από τα καθήκοντά του ωρομίσθιου καθηγητή, προκειμένου να «καρατομηθεί», χρειάστηκε να ανοίξουν τα αρχεία των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΟΤΕ, προκειμένου να αποδειχθεί πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όχι μόνο δεν πήρε μέρος, αλλά ούτε ερωτήθηκε τηλεφωνικά, όπως ισχυρίζονταν.

Στο πρακτικό που είχαν συντάξει οι έξι και στο οποίο είχε συμπεριληφθεί και ο εκπαιδευτικός που στη συνέχεια προσέφυγε εναντίον τους στη Δικαιοσύνη, αναφερόταν πως είχε συμμετάσχει στη λήψη των επίμαχων αποφάσεων.

Μεταξύ των έξι που θα καθίσουν στο εδώλιο συμπεριλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, που είχαν και πολιτικές άκρες, και συγγενικά πρόσωπα καθηγητών του ΤΕΙ, τα οποία έχουν ασκήσει διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της πλαστογράφησης πρακτικού, οι έξι κατάφεραν με διάφορα νομικά τερτίπια να καθυστερήσουν την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα αυτό να παραγραφεί και να γλυτώσουν με απαλλακτικό βούλευμα.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα