Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:21

Εκτροχιασμός τρένου Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη -2 νεκροί, τραυματίες & εγκλωβισμένοι

770 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/05/2017, 9:35 μμ | 0 σχόλια

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ σημειώθηκε περίπου στις 9:40 το βράδυ έξω από τη Θεσσαλονίκη στην είσοδο του χωριού Άδενδρο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο σοβαρά τραυματίες και εγκλωβισμένους

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 100 επιβαίνοντες, ενώ φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διασωληνωμένος επιβάτης που επέβαινε στο τρένο ενώ άλλοι δύο κατευθύνονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας της πόλης. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και πρόκειται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.

Την ίδια στιγμή, γίνονται ακόμη προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Στο σημείο έφτασαν 21 πυροσβεστικά οχήματα με 45 άνδρες για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό. Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα