Τρίτη, 19/03/2024 | 06:43

Εφορεία αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

736 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/05/2017, 8:47 πμ | 0 σχόλια

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 25 έως τις 28 Μαΐου σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Ο αρχαιολογικός χώρος που επιλέχθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για να συμμετάσχει στο φετινό εορτασμό σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Πόταμων Αχέροντα & Καλαμά και την αφιλοκερδή συμμετοχή των λεμβούχων Αχέροντα, είναι το Νεκροµαντείο, χώρος άμεσα συνδεδεμένος με τον ποταμό Αχέροντα και τις πλούσιες δοξασίες που τον συνοδεύουν.

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ. με σημείο συνάντησης τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Από το προσωπικό της Εφορείας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση, δίνοντας έμφαση στη σχέση του μνημείου με το, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα.

Στις 11:30 π.μ. από το προσωπικό ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Αχέροντα & Καλαμά θα γίνει παρουσίαση του πλούσιου οικοσυστήματος της περιοχής στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς (απόσταση περίπου 4 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο). Μετά το πέρας της ενημέρωσης, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα προσφορά της ένωσης λεμβούχων της περιοχής.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο, κονκάρδες και σελιδοδείκτες με θέμα τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρχαιολόγο κα Πολυξένη Μπάρκα στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή και στο τηλ. 2684041206 με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Ανθή Αγγέλη, αρχαιολόγος

Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης η κα Μαρία Μπέλλου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα