Τρίτη, 16/04/2024 | 23:03

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας: 17 Μάη απεργία με συνέχεια και κλιμάκωση! 9:30 π.μ στον ΟΤΕ

673 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/05/2017, 9:51 πμ | 0 σχόλια










« οι αγώνες που έρχονται δεν είναι οι τελευταίοι των νικημένων, αλλά οι πρώτοι του νέου γύρου κινητοποιήσεων ενάντια στο 4ο μνημόνιο και τη διαρκή βαρβαρότητα. Οι πρώτοι αγώνες αυτών που θέλουν να νικήσουν…. »

Στις 17 Μάη Τετάρτη απεργούμε. Συγκέντρωση στις 9:30 π.μ στον ΟΤΕ, πορεία στους δρόμους της πόλης και παρέμβαση σε χώρους δουλειάς

Τσίπρας: «εάν ο κόσμος δε συμφωνούσε με την πολιτική μας θα είχε βγει στους δρόμους». Αυτή τη δήλωση έκανε ο Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του. Και λεηλατημένοι και δαρμένοι λοιπόν. Οι κυβερνητικοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπουν την απογοήτευση, την απελπισία και το τσάκισμα των ελπίδων των εργαζομένων και των νέων, που έχει οδηγήσει πλατιά στρώματα σε μια αδράνεια, ως έγκριση της πολιτικής τους και ως πράσινο φως για να συνεχίσουν!

Στις 17 Μάη πρέπει να τους διαψεύσουμε. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε συγκυβέρνηση -κεφάλαιο– Ε.Ε-ΔΝΤ αλλά και σε όλο το μνημονιακό μπλοκ των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι δεν ξεμπέρδεψαν μαζί μας.

Σε αυτή την απεργία:

Πρώτον να σηκώσουμε το γάντι της πρόκλησης του Τσίπρα. Γεμίζουμε τους δρόμους, με πάθος, με φιλοδοξία για την έναρξη μιας εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης διαρκείας που θα διαμορφώσει τους όρους ανατροπής της πολιτικής τους και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

Δεύτερον να συμβάλλουμε να σπάσει η αγωνιστική άπνοια για να αναδείξουμε την αντίθεσή μας στα διαρκή αντιλαϊκά μέτρα, για έναν ανένδοτο αγώνα που θα τσουρουφλίσει τη κυβέρνηση στη φωτιά ενός μαχητικού κινήματος.

Τρίτον να κάνουμε βήματα στη συγκρότηση ενός ενιαίου, ενωτικού δημοκρατικού κέντρο αγώνα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «έχουν τελειώσει». Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις σε κοινό βηματισμό και σε τροχιά πραγματικού συντονισμού και ανατρεπτικού σχεδιασμού. Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος δε θα γίνει σε αποστειρωμένο εργαστήριο.

Τέταρτο να προβάλλουμε ως παράγοντα αυτοπεποίθησης και κινητοποίησης τον άλλο δρόμο, με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά, χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ευρωπαική Ένωση, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, για να πάρει ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός το τιμόνι στο χέρι του.

Παλεύουμε για:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλειά σταθερή, μόνιμη και πλήρη. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους. Άμεση κατάργηση των προκλητικών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών. Να καταργηθούν τα προγράμματα σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ .Εδώ και τώρα μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας! Επίδομα ανεργίας για όλους στο ύψος του κατώτερου μισθού. Να περνάνε στο κράτος και στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και να ξαναλειτουργούνε με εργατικό /λαϊκό έλεγχο. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των χρόνων συνταξιοδότησης, προσλήψεις / δημόσιες επενδύσεις σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς (παιδεία, υγεία πρώτα απ’ όλα).Δραστική μείωση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς. Γενναία αύξηση της φορολόγησης του πλούτου. Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών(νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπής δημόσια παιδεία – υγεία –πρόνοια.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το 4ο μνημόνιο, το νέο συμβόλαιο θανάτου! Η “ανάπτυξή” τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!

17 Μάη απεργία με συνέχεια και κλιμάκωση! 9:30 π.μ στον ΟΤΕ

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα