Παρασκευή, 07/05/2021 | 14:37

Γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 17 Μαϊου

363 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2017, 5:18 μμ | 0 σχόλια

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη Γενική Απεργία  την Τετάρτη 17 Μαΐου. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωσή της.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ , ύστερα από συνεδρίαση, επικύρωσε την απόφαση της στην οποία μετείχαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων για την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Μάλιστα ανακοινώνει ότι πρόκειται για ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των νέων μέτρων στη βουλή.

“Η Συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος. Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα