Σάββατο, 15/05/2021 | 06:12

Βράβευση της εφημερίδας “Στη Διαπασών” του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

418 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2017, 6:52 μμ | 0 σχόλια

Με το μήνυμα «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», πραγματοποίησαν το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 την ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων, έκδοσης 2016, για παιδιά και νέους.
Στην κατηγορία για το Βραβείο σε Σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας είχαμε τη χαρά να απονεμηθεί στη σχολική εφημερίδα «Στη Διαπασών» του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας (Υπεύθυνη: Έλλη Σιαπανίδου). Ο αθλοθέτης ήταν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης.
Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για το σχολείο μας, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους μαθητές να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους και μάλιστα από επίσημους φορείς.
Η εφημερίδα “Στη Διαπασών” εκδίδεται για 4η χρονιά φέτος και τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γίνει διμηνιαία με σταθερό το αναγνωστικό κοινό της Πρέβεζας. Τυπώνονται 600 φύλλα σε κάθε τεύχος και τα παιδιά έχουν την ικανοποίηση να συνεισφέρουν στο σχολείο τους, καθώς με τα έσοδα της εφημερίδας έχουν αγοραστεί ήδη μία βιντεοκάμερα για τις εκδηλώσεις μας, ένας φορητός υπολογιστής, ένας βιντεοπροβολέας, ένα ακορντεόν, ένα μεταλλόφωνο και σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς να αγοράσουμε μερικά ακόμη μουσικά όργανα.
Το μεγαλύτερο, όμως, κέρδος είναι ότι τα παιδιά αρθρογραφούν, παίρνουν συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες της πόλης τους και όχι μόνο, έρχονται σε επαφή με ανθρώπους του πνεύματος, με συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, γράφουν τα ίδια ποίηση και διηγήματα που φιλοξενούνται στις σελίδες της εφημερίδας και ενημερώνονται για την επικαιρότητα, αλλά και την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της πόλης τους. Μέσα, λοιπόν, από αυτό το εγχείρημα, προάγεται με έναν εναλλακτικό και πιο δημιουργικό τρόπο από τα στενά περιθώρια του προγράμματος σπουδών η φιλαναγνωσία, ο γραπτός λόγος και η ελεύθερη σκέψη των μαθητών, καθώς και η επαφή τους με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις τέχνες γενικότερα.
Τέλος, δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε πως σε μια εποχή που η προσοχή των μαθητών μπορεί εύκολα να μονοπωληθεί από το διαδίκτυο και την τηλεόραση, και μόνο το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά παράγουν γραπτό λόγο πέραν των σχολικών υποχρεώσεων αποτελεί ένα επίτευγμα από μόνο του. Όταν αυτός βραβεύεται κιόλας μας κάνουν διπλά περήφανους!
Ένα μεγάλο “μπράβο” αξίζει σε όλη τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας “Στη Διαπασών” και ευχές για τη συνέχιση του έργου τους!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα