Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:05

Συνέντευξη Τύπου Θωμά Κάρτσακλα: Με όπλο το έργο του και τη σιγουριά του Νικητή! (VIDEO)

573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2017, 9:29 μμ | 0 σχόλια

Συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε για όλα παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας! Ο κ. Κάρτσακλας επί της ουσίας κατέθεσε το μεγάλο όπλο του, στον διοικητικό απολογισμό (στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας), που είναι το έργο της διοίκησης της οποίας ηγείται ς Η δε σιγουριά για νίκη της παράταξής του, στις εκλογές της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, τον Ιούλιο του 2017, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Σιγουριά που απορρέει από τα μηνύματα αποδοχής της προσφοράς της διοίκησης της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας από τα σωματεία της Ένωσης. Στις προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποίησε η διοίκηση της ΕΠΣ της οποίας ηγείται αναφέρθηκε ο Θωμάς Κάρτσακλας, οι οποίες ήταν:

1.Δημιουργία ιστοσελίδας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.
2.Καθιέρωση γιατρών.
3.Απαραίτητα χόρτο (φυσικό ή πλαστικό) στα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας.
4.Καθιέρωση play-off και play-out.
5.Δημιουργία θεσμού super-cup.
6.Εκδηλώσεις κοπής πίτας όπως αρμόζει στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, με «υψηλούς» καλεσμένους.
7.Για πρώτη φορά έγινε εκδήλωση κοπής πίτας στη Λευκάδα, σεμινάρια διαιτησίας και πρώτων βοηθειών.
8.Καθιέρωση προπαιδικού πρωταθλήματος όπου τονίζεται το έργο των ακαδημιών.
9.Μειίωση των εξοδολογίων των διαιτητών κατά 20 ευρώ. Αυτό αποτελεί μία έμμεση χορηγία στα σωματεία.
10.Δημιουργία σχολών διαιτησίας για να υπάρχουν νέοι διαιτητές. Υποστήριξη της διαιτησίας με ρουχισμό. Τελευταίου τύπου προτζέκτορας για τα μαθήματα διαιτησίας.
11.Δημιουργίαι σεμιναρίων διαιτησίας με εκπαιδευτές, όπως π.χ. με τους κ.κ. Μπριάκο και Σωμαρακάκη.
12.Ανακαινίστηκαν πλήρως τα γραφεία για καλύτερη διοικητική υποστήριξη.
13.Δημιουργία σχολής προπονητών UEFA C.
Σε ότι αφορά την ατζέντα των εκλογών της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο κ. Κάρτσακλας έθεσε ως στόχους της διοίκησής του:1.Το Ενωσιακό Γήπεδο.
2.Να γίνει ένα ομαδικό ασφαλιστήριο για τους ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.
3.Χορήγηση φαρμακευτικού υλικού στα σωματεία μέσω χορηγών-εταιρειών.
4.Ταμείο αρωγής τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών
Σε ότι αφορά το θέμα της διαιτησίας ο κ. Κάρτσακλας, εξήγησε:  Η διαιτησία παγκοσμίως ανήκει στις Ομοσπονδίες. Η υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου είναι η FIFA. Και η FIFA αποτελείται από τις Ομοσπονδίες, όπως είναι η UEFA. Η UEFA αποτελείται από τις ομοσπονδίες των χωρών, όπως είναι και η ΕΠΟ. Υπάρχουν εναρμονισμένα καταστατικά. Από ψηλά μέχρι κάτω.
Τα μέλη της ΕΠΟ είναι οι Ενώσεις. Από το 2008-09 η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ. Δεν είναι κάτι τωρινό. Αυτό το ξέρουν. Το ξέρουν, γιατί οι περισσότεροι που ήταν Πρόεδροι συνδέσμων πήγαν αρχιδιαιτητές στις Ενώσεις. Γιατί πήγαν εκεί; Γιατί εκεί ήταν η δύναμη. Η διαιτησία πλέον είναι στην… ομπρέλα της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Αυτό είναι κατοχυρωμένο με τη συνθήκη διαιτησίας της UEFA. Αυτά τα ξέρουν όλοι. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ενώ ήταν στους συνδέσμους ήταν και στην Επιτροπή διαιτησίας. Αν νοιάζονταν για τους συνδέσμους θα καθόταν στους συνδέσμους. Μόνοι τους το αναγνώρισαν όταν πήγαν αρχιδιαιτητές, γιατί εκεί ήταν οι αξιολογήσεις, οι ορισμοί, οι πίνακες διαιτητών.
Εμείς εφαρμόσαμε τους κανονισμούς. Αν κάποιος με επιχειρήματα πει ότι δεν τους τηρούμε, τότε να το συζητήσουμε. Ειδικά από το καλοκαίρι του 2016, στο site της ΕΠΟ υπάρχει το άρθρο Εφαρμογή Κανονισμών Διαιτησίας. Δεν είναι κάτι εναντίον των συνδέσμων. Έχουν υπηρετήσει το ποδόσφαιρο, έχουν προσφέρει.
Ο κ. Βασιλειάδης με δηλώσεις του πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η διαιτησία πράγματι αντιμετωπίζεται με καχυποψία από όλους. Είναι λεπτό θέμα. Αν αύριο υπάρχουν άλλοι κανονισμοί και ενεργοποιηθούν οι σύνδεσμοι είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακολουθήσουμε. Τώρα ισχύουν αυτά. Η διαιτησία δεν ανήκει σε κανέναν όπως και οι καρέκλες που καθόμαστε εδώ. Οι παθογένειες στο ποδόσφαιρο ξεκινούν από τις πολυετείς θητείες των παραγόντων τόσο στην ΕΠΟ, τις Ενώσεις όσο και στη διαιτησία. 2-3 θητείες το ανώτερο θα πρέπει να είναι. Τα έχω προτείνει αυτά σε συνελεύσεις και είναι καταγεγραμμένα. Από εκεί και πέρα υπάρχει καθεστωτική νοοτροπία». Σε ότι αφορά κάποιο φραστικό επεισόδιο που δέχθηκε πριν καιρό, με… Large ύφος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, σχολίασε: «Με αλαλαγμούς και συκοφαντίες δεν κερδίζονται οι εκλογές. Οι εκλογές κερδίζονται με καθημερινή επαφή με τα σωματεία και όχι στα καφενεία. Τους αγαπώ όλους και καλό Πάσχα». Το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας υλοποίησε τις προσκλογικές της δεσμεύσεις κατά γράμμα και έχουν κερδίσει τη συντριπτική αποδοχή των σωματείων, δίνουν τον αέρα της υπεροχής, τον αέρα του μεγάλου νικητή, στον κ. Κάρτσακλα και τους συνεργάτες του. Ψάχνονται ορισμένοι για τη δημιουργία αντίπαλου ψηφοδελτίου, αλλά υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, αφού η αποδοχή της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, είναι συντριπτική. Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει αντίπαλο ψηφοδέλτιο, χωρίς βέβαια να έχει και μεγάλη τύχη, Μάλιστα κάνοντας επίδειξη ισχύος της δυναμικής που απολαμβάνει το ψηφοδέλτιό του, ο κ. Κάρτσακλας δεν δίστασε να ρίξει το γάντι σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς θα είμαστε οι νικητές, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.”  Ακολουθεί το Video της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα