Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:51

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Αποκατάσταση της αλήθειας

890 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2017, 2:29 μμ | 0 σχόλια

Επειδή το Μουσικό Σχολείο  Πρέβεζας βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα με πολύ σημαντικές και καλές αφορμές και όχι λόγω αρνητικής προβολής-φαινόμενο των τελευταίων ημερών- αλλά και για να διαφυλάξουμε την εικόνα του σχολείου μας και την αξιοπρέπεια όσων δίνουμε την ψυχή μας για την εκπαίδευση των μαθητών μας, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στα όσα αναπαράγονται με αφορμή τις δηλώσεις δύο μαθητών του 15μελούς του σχολείου μας.
Είναι λυπηρό, που ως εκπρόσωποι των μαθητών, ανερυθρίαστα διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και διασύρουν ένα σχολείο, που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα την ελεύθερη έκφραση, τον σεβασμό της προσωπικότητας και τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση υπεύθυνων πολιτών. Και απογοητευτικό συγχρόνως που μαθητές στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας και παρά τα εφόδια που παίρνουν από το σχολείο μας, χρησιμοποιούν ξύλινο πολιτικό λόγο, ψεύδη και καταγγελτικό λόγο που δεν ωφελεί ούτε τους ίδιους . Είθε μέσα από τις επίπονες αυτές διαδικασίες να βγει κάτι καλό.
Το επίμαχο γεγονός της επιβολής ποινής αποβολής 1 ημέρας σε δύο μαθητές του σχολείου μας έχει ως εξής:


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του την Δευτέρα 3 Απριλίου με θέμα «Αντιμετώπιση κίνησης μαθητών να φύγουν χωρίς άδεια των γονέων τους από το σχολείο» δέχθηκε την εισβολή μελών του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου με σκοπό την διακοπή της συνεδρίασης και την άμεση ενημέρωση των μαθητών για την απόφασή του. Η επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά δύο μαθητών εκπροσώπων του 15μελούς και η κατάφωρη προσβολή και υποτίμηση της προσωπικότητάς μας, η αυθάδεια  και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στην ολιγόλεπτη παραμονή τους ενώπιον του συλλόγου των καθηγητών, οδήγησε τον Σύλλογο σε λήψη απόφασης επιβολής της ελάχιστης ποινής αποβολής για 1 ημέρα των εν λόγω μαθητών.
Η απόφαση ελήφθη μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού εξαντλήθηκε από μέρους μας κάθε ανοχή και επιείκεια, όταν όλων παρόντων συνέβη το παράπτωμα των μαθητών και γιαυτό θεωρήθηκε συνετό και για αποφυγή περαιτέρω εντάσεων να μην κληθούν εκ νέου οι μαθητές να απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του 15μελούς αφαίρεσε το λουκέτο της κεντρικής εισόδου, προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος των μαθητών, αλλά και οι απρόκλητες απειλές για καταγγελίες και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για τη νοημοσύνη και τη συμπεριφορά μας, είναι στοιχεία που στοιχειοθετούν αυστηρότερη αντιμετώπιση από μέρους μας. Ωστόσο εξαντλώντας κάθε επιείκεια υπερψηφίστηκε –κατά πλειοψηφία- η πρόταση για αποβολή  δύο μαθητών για 1 ημέρα. Τονίζεται ότι η τιμωρία των μαθητών αφορά και μόνον την απρεπή και αυθάδη συμπεριφορά τους προς το σύνολο των καθηγητών του σχολείου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συλλόγου.
Πρόκειται για θέμα καθαρά λειτουργίας σχολείου και η σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας από τους εμπλεκόμενους μαθητές, για μια ακόμη φορά δεν συνάδει με την ιδιότητα του μαθητή. Η επιβολή της ποινής είχε απολύτως παιδαγωγικό χαρακτήρα και αφορά τη συμπεριφορά τους ενώπιον του Συλλόγου. Είναι απαράδεκτο και εκ του πονηρού να συνδέεται με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εκτός σχολείου.


Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και τους αποχαρακτηρισμούς του Συλλόγου των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, ότι σκοπίμως παρεμπόδισαν τη συμμετοχή μαθητών στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στη Φιλιππιάδα και ποινικοποίησαν την πράξη τους αυτή.
Το γεγονός ότι  δεν επιβλήθηκε καμία ποινή σε όσους μαθητές τελικώς έφυγαν χωρίς άδεια από το σχολείο εκείνη την ημέρα- αλλά και σε άλλους μαθητές που πήραν τον λόγο, αλλά δεν μας προσέβαλλαν- αποδεικνύει ότι η στάση του Συλλόγου απέναντι στους μαθητές δεν είναι ούτε τιμωρητική, ούτε διχαστική, ούτε όσα άλλα μας κατηγορούν.
Αντιθέτως έχοντας αυξημένο αίσθημα ευθύνης, διαπαιδαγωγούμε δημοκρατικά τους μαθητές μας και όλες μας οι κινήσεις και οι αποφάσεις αποβλέπουν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και με όλες μας τις δυνάμεις αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν σ΄ένα κλίμα δημιουργικότητας και ηρεμίας.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πολιτικό φορέα και συνδικαλιστικό όργανο εκτός σχολείου να επιβάλλει και να καθορίζει τη λειτουργία του σχολείου μας, για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι μόνον οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζοντας τους νόμους της Πολιτείας για την ασφάλεια των μαθητών.


Επειδή πολλά στοιχεία των ανακοινώσεων είναι όχι απλώς ανακριβή, παραπλανητικά αλλά και συκοφαντικά εν τέλει, αξίζει  να αναφέρουμε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς το 15μελές των μαθητών δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία στήριξης των προσφυγόπουλων, αντίθετα πολλοί καθηγητές δουλεύουν αθόρυβα και ουσιαστικά προετοιμάζοντας εκδηλώσεις αφιερωμένες στα προσφυγόπουλα (και μάλιστα με διαδραστική συμμετοχή και των προσφυγόπουλων σε μουσικά σύνολα) , η Α΄τάξη Γυμνασίου ετοιμάζει στα πλαίσια του μαθήματος του Θεάτρου «Μονολόγους από το Αιγαίο» και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς που εμπλέκονται τόσο στις δομές  της Φιλιππιάδας, αλλά και της Καστροσυκιάς .


Τέλος η απόλυτη διάψευση των κατηγοριών για  παρεμπόδιση των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών Πρέβεζας, αποτελεί το γεγονός ότι ως Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας διευκολύναμε τον Πρόεδρο του 15μελούς στις συνεννοήσεις για την παραχώρηση του χώρου για το School Art Festival και σχεδόν αποκλειστικά το σχολείο μας συμμετείχε με μουσικά σύνολα, με την στήριξη των καθηγητών και την έντονη παρουσία μας στην εκδήλωση, την Κυριακή 2 Απριλίου. Αποδεικνύεται έτσι καθαρά το αναιτιολόγητο των προθέσεων και στάσεων που με εμπάθεια μας προσάπτουν.


Η Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων
 του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα