Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:03

Αντάμωσαν και πάλι οι Μυτικιώτες στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά, την Τρίτη του Πάσχα!

755 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2017, 4:40 μμ | 0 σχόλια

Η ιστορία που κρατά από πολύ παλιά, συνεχίζεται και το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο την Τρίτη μέρα του Πάσχα, κάτι που συνέβη και φέτος την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά. Οι Μυτικιώτες αντάμωσαν και πάλι, έγιναν μια υπέροχη κοινότητα, ενωμένη, αντάλλαξαν απόψεις και ευχές, χόρεψαν, έφαγαν και πέρασαν υπέροχα στο ειδυλλιακό αυτό σημείο. Χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, ούτε από τον δήμο Πρέβεζας, ούτε από αλλού, τη διοργάνωση και το κόστος της, το πήρε πάνω του ο πολιτιστικός- περιβαλλοντικός σύλλογος “Ο Μύτικας”. Με τις χορηγίες κατοίκων του Μύτικα, αγοράστηκαν τα αρνιά, τα αναψυκτικά, το κρασί κλπ.

 Όλα ήταν δωρεάν για τον κόσμο που τίμησε το Αντάμωμα των Μυτικιωτών και σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του πολιτιστικού περιβαλλοντικού συλλόγου “Ο Μύτικας”  Γιάννη Γιώτη,

μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους Μυτικιώτες και τις Μυτικιώτισσες χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και του χρόνου να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε τις στιγμές, που ζούμε φέτος. Είναι ένα έθιμο που κρατά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και οι πρόγονοί μας, το τηρούσαν την Τρίτη μέρα του Πάσχα, για να μπορούν να ανταμώνονται να λένε τα προβλήματά τους, να συζητάνε και να προσεύχονται στον Αϊ Γιάννη για να τους δώσει δύναμη και υγεία. Βρισκόμαστε σχεδόν μετά από ένα χρόνο, όλοι εδώ πέρα, λέμε τα χρόνια πολλά και συζητάμε.”
Ανάμεσα στους εκπροσώπους φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους το αντάμωμα των Μυτικιωτών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Βασιλάκης, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με Μυτικιώτες φίλους και φίλες του! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα