Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:00

Τοποθέτηση Στέργιου Γιαννάκη, για τα κέντρα υγείας Πάργας και Καναλακίου!

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/03/2017, 11:53 πμ | 0 σχόλια

Παρά τις επί 2 χρόνια βαρύγδουπες εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των τοπικών Κυβερνητικών παραγόντων, περί αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νομό μας, σε όλες τις Υγειονομικές δομές, η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.
Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από το καλοκαίρι του 2015, όταν με απόφαση της 6ης  ΥΠΕ (σε πλήρη τουριστική περίοδο), τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλλακίου θα εφημέρευαν εναλλάξ (μονές-ζυγές ημέρες).
Με την Ερώτησή μου, δια της Βουλής των Ελλήνων, στον τότε Υπουργό Υγείας    κ. Κουρουπλή ( αρ. πρωτ.3159/3-6-2015, την οποία επισυνάπτω) επεσήμανα το επικίνδυνο της απόφασης για την υγεία τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των τουριστών ( η περιοχή αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς).


Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 και με την υπ’ αριθμόν 1226 / 23-2-2017 Αναφορά μου στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό (την οποία και επισυνάπτω) επανέρχομαι στο θέμα, κρούοντας γι’ άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.
Κάθε φορά που υπάρχει έντονη διαμαρτυρία ή κινητοποίηση των κατοίκων, είτε πρόκειται για τα Κ.Υ. είτε για το Νοσοκομείο, εισπράττουμε έωλες υποσχέσεις περί διορισμών, οικονομικών ενισχύσεων κ.τ.λ., κ.τ.λ.
Δεν μπορεί παρά να θεωρήσουμε ως εμπαιγμό και την προχθεσινή εξαγγελία για την προκήρυξη θέσεων αγροτικών γιατρών για τα Κ.Υ., ακριβώς μια ημέρα πριν την χθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής Φαναριού – Πάργας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι όταν και εάν έρθουν οι αγροτικοί γιατροί (χωρίς ειδικότητα), το πρόβλημα της εκ περιτροπής λειτουργίας των Κ.Υ. δεν θα επιλυθεί, αφού δεν δύνανται να εφημερεύουν χωρίς την παρουσία Γενικού γιατρού.
Είναι σαφές πλέον ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή υπάρχει παντελής αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.
Οι οποιεσδήποτε εξαγγελίες αποσκοπούν μόνον στο να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η διόγκωση και το κύμα δυσαρέσκειας που υπάρχει από την εφαρμοζόμενη Κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.
Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, μέχρι την δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων τους.


                                                                             Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΗΣ – Ν.Δ.

                                                                                       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα