Τρίτη, 19/03/2024 | 12:52

Τα είχε όλα και 4 γκολ το Πρεβεζάνικο ντέρμπι!-ΠΑΣ Πρέβεζα-Α.Ε. Πρέβεζας 2-2

1033 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2017, 5:14 μμ | 0 σχόλια

Ένα ακόμη Πρεβεζάνικο  ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πρέβεζα και την Ένωση, παίχθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Ολυμπιονίκου Αθανασίας Τσουμελέκα” Αρκετός κόσμος στις εξέδρες, λιγοστός όμως σε σύγκριση με αγώνες του παρελθόντος, ανάμεσα στις δύο ιστορικές ομάδες της Πρέβεζας. Τυπικά γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΣ Πρέβεζα στον αγώνα που έγινε στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως είχε πάθος και ένταση, στοιχεία που δε λείπουν από τέτοια ντέρμπι.

 Η πρώτη επισκεψη στα καρρέ του ΠΑΣ Πρέβεζα, από την Α.Ε. Πρέβεζας έγινε  στο 12΄όταν ο Κουτρούμπας μπήκε από τα αριστερά, πήρε χώρο, πλησίασε στα πλάγια αλλά ο Βενέτης του έκλεισε το οπτικό πεδίο, βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα, πριν προλάβει να αντιδράσει διαφορετικά ο παίκτης της Ένωσης. Στο 16΄ο Νικάκης σούταρε, αλλά ο Σιαμάγκας, έδιωξε σε κόρνερ. Στο 18΄ο Πανταζής πήρε κάποια μέτρα στο χώρο του κέντρου, βρήκε με καλά ζυγισμένη μπαλιά τον Ζέρη, αλλά στην προσπάθεια του τελευταίου να μπει και να γίνει απειλητικός στην εστία του ΠΑΣ Πρέβεζα, έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 19΄ο Καρίπογλου έφευγε από τα δεξιά, του έγινε φάουλ που λόγω της θέσης έμοιαζε με κόρνετ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα. Στο 20΄ο μουτσάι βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, αλλά έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί. Στο 22΄ο Τσάλα ανέτρεψε τον Κουτρούμπα μέσα στην περιοχή, δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ζιώγα, ο οποίος καταλόγισε το πέναλτι. Το πέναλτι, ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Κουτρούμπας, ο οποίος ευστοχώντας έκανε το 0-1. Ο αγώνας είχε φλύαρες ενέργειες και από τις δύο ομάδες, ώσπου ήρθε η φάση του 33΄κι αυτή τη φορά, έγινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Πρέβεζα. Ο Μουτσάι ευστοχώντας έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα, η Α.Ε. Πρέβεζας, επιχείρησε να απαντήσει όταν ο Καζούκας, έβγαλε ωραία τον Νικάκη από τα αριστερά, στο σουτ όμως που έπιασε, πέρασε ψηλά άουτ. Στο 42΄ο Πανταζής επιχείρησε να κάνει κάτι εξαιρετικά φιλόδοξο, έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον Βενέτη και πέρασε άουτ! Ύστερα από ωραία συνεργασία του Παλάντζα με τον Μουτσάι, από τα δεξιά, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Μουτσάι, ο οποίος και με πλασέ έκανε το 2-1. Με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η Α.Ε. Πρέβεζας, μπήκε πιο αποφασιστικά και στο 53΄έχασε ευκαιρία, όταν κεφαλιά του Κουτρούμπα, πέρασε μόλις άουτ! Στη συνέχεια το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά, με φάσεις να γίνονται και από τις δύο ομάδες, όχι βέβαια κλασσικές ευκαιρίες, αλλά υπήρχε πάθος, με την Ένωση είναι η αλήθεια να ψάχνει πιο πιεστικά και πιο αποφασιστικά, το γκολ της ισοφάρισης. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση προσπαθούσε να … “Κατασκηνώσει” στην εστία του ΠΑΣ Πρέβεζα και έβγαινε με περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Τελικά η Ένωση είχε τη λύση, με τον άνθρωπο της, των ειδκών αποστολών, ή αν θέλετε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Στο 85΄Ο Καρασαββίδης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κόκκαλης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Σαν βγαλμένη από “καρμπόν” η εξέλιξη του αγώνα (κάτι που έχει κάνει και σε άλλους αγώνες της ομάδας του), με τον Καζούκα να ισοφαρίζει στην εκπνοή του αγώνα (στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων)  και να δίνει τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κώστας Αμάραντος (προπονητής ΠΑΣ Πρέβεζα): Καταρχήν να πω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, δύο ιστορικές ομάδες, ένα ντέρμπι της πόλης. Τα 4 γκολ που μπήκαν πιστεύω να ευχαρίστησαν τον κόσμο. Το παιχνίδι μπορεί να μη διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όπως είπατε, αλλά είχε πάθος, είχε ένταση, ευτυχώς όλα κύλησαν πολύ ωραία, δεν είχαμε εντάσεις μεταξύ παικτών. Το ισόπαλο αποτέλεσμα, έτσι όπως ήρθε στο 94΄δεν είναι δίκαιο για την ομάδα, παρόλα αυτά συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά και συγχαρητήρια στην Ένωση. Είναι η περίοδος τέτοια, που όταν δεν υπάρχουν κίνητρα, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα οι ομάδες που έχουν κίνητρα, παίζουν με πιο πολύ πάθος. Παρόλα αυτά μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι, η Ένωση ισοφάρισε, η ζωή συνεχίζεται, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε δύο ομάδες της πόλης που πρέπει να βοηθήσουν οι φορείς της περιοχής. Φυσικά και θα κρατηθεί η Ένωση!

 Άγγελος Μπέκας (προπονητής Α.Ε. Πρέβεζας): Ήταν πολύ ωραίο ματς, μας ευχαριστεί το αποτέλεσμα, νομίζω δικαιούμασταν ένα βαθμό. Στην αρχή της επανάληψης κάναμε δύο αλλαγές βάλαμε τον Λεόπουλο και τον Σακκά, ευχαριστημένοι ήμαστε από τον αγώνα. Ήταν ωραίο παιχνίδι το ευχαριστηθήκαμε. Έχουμε ένα παιχνίδι με την Κατούνα την Τετάρτη, νομίζω ότι πρέπει να το κερδίζουμε πάση θυσία, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη διαδικασία των Play out.

Βαγγέλης Πανταζής: (παίκτης Α.Ε. Πρέβεζας): Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα τοπικό ντέρμπι με όλες τις ιδιατερότητες που υπάρχουν. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στα πρώτα 25 λεπτά, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ, μετά κάπου χάσαμε λίγο το ρυθμό, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, φάγαμε δύο γκολ, έπεσε η ψυχολογία. πήγαμε στα αποδυτήρια με το 2-1 εναντίων μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, ανασυνταχτήκαμε, είχαμε ψυχολογικά αποθέματα, το παλαίψαμε μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι εν τέλη μας αδικεί το αποτέλεσμα, νομίζω ότι σταθήκαμε πιο δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο, βέβαια, έτσι  είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Τουλάχιστον πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας έστω και στις καθυστερήσεις με τον Γιάννη, ο οποίος το έχει ξανακάνει ουκ ολίγες φορές, οπότε είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Συνεχίζουμε είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, ακόμα δεν έχουμε σωθεί. Έχουμε την Τετάρτη τον αγώνα με την Κατούνα, να είμαστε δυνατοί, να μην έχουμε τραυματισμούς, να είμαστε καλά, για να μπορέσουμε να στρώσουμε το παιχνίδι μας, να σώσουμε την παρτίδα.

Διαιτητής: Ζιώγας
Βοηθοί: Κέφης-Λαϊνάς

ΠΑΣ Πρέβεζα (Κώστας Αμάραντος): Βενέτης, Παλάντζας, Τσάλα, Σιαμάγκας, DIAN, Χουλιάρας, Γκουνέλας, Λιάσκος (84΄Τάσσης), , Μουτσάι (79΄Τζίμας), Νίκου, Καρίπογλου (90΄Μαλέσκος)

Α.Ε. Πρέβεζας: (Άγγελος Μπέκας): Κετίκογλου, Σπανός (73΄Καρασαββίδης), DEDI, Παπαδόπουλος, Κουτρούμπας, Πανταζής, Κόκκαλης, Νικάκης (Λεόπουλος) , Ζέρης  (46΄Σακκάς), Σκαμνέλος, Καζούκας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα