Τρίτη, 19/03/2024 | 04:38

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Ευρεία σύσκεψη για τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2017, 11:26 πμ | 0 σχόλια
Κυριακή 05-03-2017 Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησε μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας.
Η σύσκεψη αυτή έγινε με αφορμή προσχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και το οπoίο προβλέπει σαρωτικές αλλαγές τόσο στον υγειονομικό χάρτη της χώρας
(συγχωνεύσεις κλινικών, Νοσοκομείων κ.τ.λ) όσο και αλλαγές στους ήδη κουτσουρεμένους οργανισμούς των Νοσοκομείων.
Με το προσχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για διασύνδεση Νοσοκομείων όπως αυτό της Πρέβεζας με της Λευκάδας. Άλλωστε σύμφωνα και με δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου δύο Νοσοκομεία για αυτή την περιοχή είναι πολλά.
Κοινή διαπίστωση της μεγάλης πλειοψηφίας των των εκπροσώπων ήταν πως ο χώρος της Υγείας μετατρέπεται συστηματικά τόσο από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και από την προηγούμενες σε χώρο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας με δυνατότητα άντλησης τεραστίων κερδών τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο-τριτοβάθμιο επίπεδο.
Τα σχέδια όμως αυτά θα βρούνε στον δρόμο τους το ανάχωμα της εργατικής τάξης. Θα βρούνε τος εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Πρέβεζας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα τα πρωτοβάθμια σωματεία θα αναλάβουν πολύπλευρη και πολυεπίπεδη δράση που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε δομές Υγείας, ευρύ διάλογο με τους εργαζόμενους μέσα από γενικές συνελεύσεις, αξιοποίηση της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 15-03, και θα κορυφωθεί με διαδήλωση για την Υγεία στις 28-03-17 στην Πρέβεζα.
Με αυτές τις δράσεις θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους νομίζουν πως μπορούν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν το διακαίωμα μας στην πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγεία

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα