Τρίτη, 19/03/2024 | 13:45

Στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. η τιμή παραχώρησης των Εργατικών Κατοικιών Πρέβεζας (Μαργαρώνα, ΚΕΓΕ) και Θεσπρωτικού

575 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/03/2017, 6:11 μμ | 0 σχόλια

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, μας ήρθε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. όρισε το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ. την τιμή παραχώρησης των Εργατικών Κατοικιών στους οικισμούς Πρέβεζας (Μαργαρώνα, ΚΕΓΕ) και Θεσπρωτικού, υλοποιώντας απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου. Η τιμή παραχώρισης  είναι ενιαία για όλη την επικράτεια και αφορά 150 οικισμούς.
Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ευνοϊκή τιμή προς όφελος των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών, αν αναλογιστεί κανείς ότι την τελευταία δεκαετία ο μέσος όρος ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν 840 ευρώ, πανελλαδικά.
Υπενθυμίζεται ότι για τον καθορισμό της τιμής σε χαμηλά επίπεδα, λήφθηκαν υπόψη η δυσχερής οικονομική κατάσταση των οικιστών και η αλλαγή των χαρακτηριστικών των δικαιούχων (αύξηση ποσοστού ανέργων, αύξηση ποσοστού συνταξιούχων, αλλαγή οικογενειακής κατάστασης).
Έτσι, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των Οριστικών Τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών Εργατικών Κατοικιών Πρέβεζας και Θεσπρωτικού στους δικαιούχους τους.
Τέλος, για την ισόνομη αντιμετώπιση όλων των οικιστών, η ενιαία τιμή θα εφαρμοστεί και για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους οριστικούς τίτλους με τιμή παραχώρησης άνω των 304.41 ευρώ ανά τ.μ και δεν έχουν εξοφλήσει το τίμημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα