Σάββατο, 23/01/2021 | 10:53

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και φορέων για το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS

486 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2017, 1:14 μμ | 0 σχόλια

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου  οργανώνει   επιστημονική συνάντηση φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου–Πλατεία Πύρρου 1 στα Ιωάννινα-, με την παρουσία του κ. Μπασδάρη Γεωργίου, Κοινωνικού Λειτουργού-Παιδαγωγικού Υπευθύνου Παιδικών Χωριών SOS Βορείου Ελλάδος.


Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, ένα από τα εννέα που έχουν δημιουργηθεί σε Πανελλαδική  κλίμακα.
Πρόκειται για μια δομή που παρέχει ολοκληρωμένη κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές της δυνάμεις ώστε να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.


Στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου του, το Κέντρο είναι στελεχωμένο με διεπιστημονική ομάδα, ώστε να παρέχει στην οικογένεια ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Διαθέτει Κοινωνικούς Επιστήμονες (κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο) καθώς και Ειδικούς Θεραπευτές (παιδοψυχίατρο, ειδικό παιδαγωγό και λογοθεραπευτή).


Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.


 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα