Δευτέρα, 08/03/2021 | 02:43

Πρέβεζα: Λαμπρός, εορτασμός του ιερού ναού, της Ευαγγελίστρας στο Λούρο!

973 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/03/2017, 10:35 μμ | 0 σχόλια

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στο Λούρο του δήμου Πρέβεζας, το κοσμοσωτήριο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την παραμονή, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. Πλήθος πιστών βρέθηκε για να τιμήσει την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους, σ’ αυτήν, τόσο εντός όσο και εκτός του ιερού ναού της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ στον Λούρο.

Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Παρουσία εκπροσώπων φορέων, πλήθος κόσμου, μαθητών και της Φιλαρμονικής  της Δημοτικής ενότητας Λούρου, αλλά και της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας.Μετά την περιφορά τς εικόνας, ψάλθηκε η ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Και η γνωστή από  την ενασχόλησή της με το γυναικείο Βόλει Σοφία Σάκκου, στην Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Λούρου!

 Υπήρξε μια διαφωνία, αναφορικά με την πορεία που θα γίνει η μεταφορά της εικόνας, αλλά διευθετήθηκε…Οι κάτοικοι του Λούρου, συμμετείχαν μαζικά στην εορτή, παραμονή της 25ης Μαρτίου και σε γιορτινό κλίμα, αντάλλαξαν ευχές, για χρόνια πολλά!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα