Σάββατο, 20/04/2024 | 10:59

Κώστας Μπάρκας «Το ΄΄μεγάλο πάρτι΄΄ στην Υγεία τελείωσε οριστικά».

858 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2017, 2:28 μμ | 0 σχόλια

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, το ακόλουθο δελτίο τύπου

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014.


Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο μεγάλες οικονομικές ζημιές στο δημόσιο τομέα, αλλά οδήγησαν και σε οριακή λειτουργία το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν: η εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και των υπόλοιπων λειτουργικών  δαπανών των δομών Υγείας, απόρροια πολιτικών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., η σκανδαλώδης διαχείριση και λειτουργία του ΚΕ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. – πρόκειται για έναν Οργανισμό, ο οποίος δεν διέθετε κανονισμό, δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, δεν λειτουργούσε γραφείο προμηθειών, δεν υπήρχε πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής για τον εξοπλισμό και τις προμήθειες και το μόνο που άφησε ήταν ένα ασύλληπτο χρέος ύψους 185.000.000 ευρώ – καθώς και η ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».


Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ν.Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, αναφέρει τα εξής «Είναι λαϊκή επιταγή και  βάζουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ρίχνοντας άπλετο φως σε όλες τις «σκοτεινές» υποθέσεις που προκάλεσαν πλήγμα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όλοι αυτοί που για χρόνια παρασιτούσαν και απομύζησαν δημόσιο χρήμα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, καθώς η απονομή δικαιοσύνης και η αποκατάσταση της διαφάνειας αποτελούν προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το «μεγάλο πάρτι» στην Υγεία τελείωσε οριστικά».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα