Πέμπτη, 18/04/2024 | 10:35

Εκλογές στην Ολλανδία: Μεγάλος χαμένος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

558 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2017, 10:42 μμ | 0 σχόλια

Οι Εργατικοί, το κόμμα δηλαδή στο οποίο ανήκει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι των εκλογών της Τετάρτης.






Το Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με το Exit Poll που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών στην Ολλανδία, δείχνει να χάνει 29 από τις 38 έδρες του, απομένοντας με μόλις 9.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση του Εργατικού Κόμματος ήταν αναμενόμενη κι αυτό καθώς η προεκλογική τους εκστρατεία στηρίχτηκε στην αντίθεση στην λιτότητα, την ίδια ώρα που σαν κυβερνητικοί εταίροι την… νομοθετούσαν!
Ο ίδιος δήλωσε μετά τα Exit Poll: “Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας τους τελευταίους μήνες. Αύριο θα αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε, μαζί με όλα μας τα μέλη. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ.”

Από τα πρώτα exit polls προκύπτει “καθαρή” νίκη του Ρούτε. Η στάση του απέναντι στην Τουρκία ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής του Ρούτε. Ουρές ψηφοφόρων – τεράστιο ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με τις εκλογές του 2012.  Μεγαλύτερος χαμένος των εκλογών το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ίσως χρειαστούν μήνες για να σχηματιστεί κυβέρνηση στην οποία μπορεί να συμμετάσχουν πάνω από 6 κόμματα.


ΠΗΓΗ: newsit.gr






Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα