Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:46

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας

700 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2017, 10:52 πμ | 0 σχόλια

Η 1η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα υφιστάμενα προβλήματα κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμέτοχη φορέων, συλλόγων και πολιτών.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο δεύτερος Δήμος στην Ελλάδα που έχοντας ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, προχωρά στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ και αυτό χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Στη σχετική ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Ηγουμενίτσας (http://svak.igoumenitsa.gr) έχει αναρτηθεί το σχετικό ερωτηματολόγιο, καθώς και υλικό που αφορά στην εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου.  
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά το πέρας της Διαβούλευσής δήλωσε:
«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχεύοντας στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη εξασφάλισε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπαλλήλων του την ένταξη και χρηματοδότηση του ΣΒΑΚ στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούμε τον δεύτερο Δήμο στην Ελλάδα που αναπτύσσει αυτό το πολύτιμο εργαλείο διαδικασιών σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών.
Θεωρούμε ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της εικόνας του Δήμου μας, καθώς δεν είναι μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά αποτελεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό σύμφωνα με της αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η παρουσία φορέων και πολιτών στην 1η Δημόσια Διαβούλευση αποδεικνύει ότι τόσο οι φορείς όσο και οι πολίτες επιθυμούν να συμβάλουν στο σχεδιασμό της κινητικότητας και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της καθημερινότητας τους.  
Θέλω κλείνοντας να απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά απαντώντας στο ερωτηματολόγιο ή να αποστέλλοντας τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους».

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα