Τρίτη, 19/03/2024 | 07:34

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πρέβεζας:ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

663 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2017, 11:53 πμ | 0 σχόλια

Η 8 του Μάρτη  είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πρέβεζας στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων & ενημερωτικών εκδηλώσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας.
Oι γυναίκες πριν από 160 χρόνια διαδήλωναν με ένα μόνο σύνθημα Ψωμί & Τριαντάφυλλα, διαδήλωναν και διεκδικούσαν την ισότητα στην εργασία, στην οικογένεια, στην πολιτική και γενικά στην κοινωνική ζωή. Στις μέρες μας πολλά έχουν γίνει, πρέπει όμως να κατακτηθούν ακόμη περισσότερα.
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμα της:
«Η ισότητα των φύλων είναι μονόδρομος. Όμως, ο δρόμος αυτός δεν είναι μοναχικός. Είναι δημοκρατικός, ακούει σε όλες τις γλώσσες, δεν τεκμηριώνεται με βάση τις φυλές ή τα χρώματα, ντόπιους/ες ή πρόσφυγες, άνδρες και γυναίκες, κοινωνικές και οικονομικές διαστρωματώσεις. Δεν ακούει στις μουσικές, τα ήθη και τα έθιμα ενός μόνο πολιτισμού, δεν κάνει πολλαπλές διακρίσεις, δεν απορρίπτει  λόγω ηλικίας, ούτε και γνωρίζει σύνορα.
Η ισότητα των γυναικών σε κάθε τομέα του βίου μας, χαρτογραφεί τις ανάγκες τους ανά τον κόσμο, απ’ άκρη σ’ άκρη και για κάθε τομέα που συστήνει τη ζωή μας.
Γυναίκες ήταν, που στις 8 Μάρτη, ξεκίνησαν τον αγώνα…
Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν.
Δεν αποσιωπούμε τις γυναικείες κατακτήσεις.
Παλεύουμε για την ισοτιμία και την αξιοπρέπεια των γυναικών».


Το Συμβουλευτικό Κέντρο υποδέχεται και υποστηρίζει με ψυχοκοινωνική συμβουλευτική, γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφής βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, βιασμό κλπ.), γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑΜΕΑ, στα όρια της φτώχειας και γενικά γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος καλεί όσους φορείς-πολίτες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή, με σκοπό να διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, διότι όλοι μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε την ισοτιμία των γυναικών.


Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών:

Ιωνίας 6,  2682024444-2682089667, Facebook: Συμβουλευτικό Κέντρο Πρέβεζας, E-mail: womenaid@1485.syzefxis.gov.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα