Παρασκευή, 19/04/2024 | 17:51

ΟΜΑΛΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

805 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2017, 4:18 μμ | 0 σχόλια
Διασφαλίζεται η καταβολή δεδουλευμένων και η ομαλή ροή μισθοδοσίας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Πρέβεζας  βάσει  ψηφισθέντος νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.


Η ομαλή ροή της μισθοδοσίας των εργαζομένων που απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου  στην καθαριότητα των  δημόσιων υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α.  καθίσταται, πλέον,  εφικτή με την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», το βράδυ της Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα,  το άρθρο 25 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου  διασφαλίζει, μεταξύ άλλων,  την καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και των αμοιβών τους που δικαιούνται για όσο διάστημα εργαστούν στο εν λόγω νομικό πρόσωπο.
Με την ψηφισθείσα διάταξη συμπληρώθηκε το κενό που υπήρχε στον νόμο αναφορικά με την καταβολή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων, επιτρέποντας το «ξεμπλοκάρισμα» των  ενταλμάτων  πληρωμής  της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε ό,τι αφορά στους δήμους, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση  προβλέπει ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας στον τομέα της καθαριότητας θα καταβάλλονται κατά προτεραιότητα από τα σχετικά ανταποδοτικά τέλη. Εάν οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από κάθε είδους έσοδα.
Εν κατακλείδι, η  ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση υλοποιεί τη δέσμευση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη, αντίστοιχα, για να μη μείνει κανένας συμβασιούχος στον τομέα της καθαριότητας απλήρωτος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα