Τρίτη, 18/05/2021 | 14:11

Πρέβεζα:Συναντήθηκαν, ένωσαν προβληματισμούς, ανησυχίες και αγάπη για την Πρέβεζα…

550 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2017, 3:43 μμ | 0 σχόλια

Ενώνοντας τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες αλλά και την αγάπη για την πόλη μας, συναντηθήκαμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ διάφοροι φορείς/σύλλογοι της πόλης. για μια ουσιαστική, ρεαλιστική και ειλικρινή συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και την  κρατούν ουραγό στην πολιτιστική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της ΒΔ Ελλάδας.
    Η Πρέβεζα, ένας τόπος προικισμένος από την φύση, με μεστή ιστορία και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, έχει καθηλωθεί στην μετριότητα του αναπτυξιακού, πολιτισμικού και πολιτιστικού χάρτη της χώρας. Για την ανατροπή αυτής της εικόνας, που είναι σε βάρος της πλειοψηφίας των κοινωνικών συνόλων του τόπου μας, του παρόντος αλλά και του μέλλοντός του, όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς και σύλλογοι καταθέσαμε σε αυτή τη συνάντηση τις προτάσεις μας.
    Αυτές οι προτάσεις, που είναι απόσταγμα της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής διαδρομής του καθενός στην πόλη μας θα ταξινομηθούν σε άμεσης, βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης προτεραιότητας και θα κατατεθούν στους καθ’  ύλην αρμόδιους θεσμούς και υπηρεσίες ,για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην υλοποίηση δράσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.  
   Εμείς από την πλευρά μας, αναγνωρίζοντας την ατομική μας ευθύνη, είμαστε έτοιμοι για μια ειλικρινή συνεργασία, πρόθυμοι σε κάθε ορθολογική υλική συμμετοχή, καθώς και την προσφορά εθελοντικής δράσης, με όλους όσοι θα δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται τους νόμους  και υπηρετούν την πόλη ανιδιοτελώς. Συγχρόνως όμως θα είμαστε απέναντι σε όποιον συμβάλλει στην υποβάθμιση και την στασιμότητα ανάπτυξης της περιοχής μας.
   Στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 στο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ καλούνται όσοι φορείς, σύλλογοι και πολίτες δεν έχουν ειδοποιηθεί και θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή την ανιδιοτελή, συλλογική προσπάθεια, να παρευρεθούν με εκπροσώπους και τις προτάσεις τους.


Με εκτίμηση
Σύλλογος  ιστορικού κέντρου Πρέβεζας
Πολιτιστικός σύλλογος «Πρέβεζα»
Νέα ένωση ξενοδόχων ΠΕ Πρέβεζας
Σύλλογος ‘Περιβαλλοντική εταιρεία Πρέβεζας’
Επαγγελματίες θαλάσσιου τουρισμού
Εκπρόσωποι παραγωγών τοπικών τυποποιημένων προϊόντων
Εκπρόσωποι ξεναγών/αρχαιολόγων

Σύλλογος εστιατόρων κ συναφών επαγγελμάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα