Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:22

Χαιρετισμός βουλευτή Ν.Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην ημερίδα με θέμα «Ανάρτηση των θεωρημένων Δασικών Χαρτών Δ.Κ. Πρέβεζας

747 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2017, 2:55 μμ | 0 σχόλια
Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, απέστειλε χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα με θέμα «Ανάρτηση των θεωρημένων Δασικών Χαρτών Δ.Κ. Πρέβεζας  της Π.Ε. Πρέβεζας και Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων», την οποία διοργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Ακολουθούν σημεία του χαιρετισμού:


Κυρίες και κύριοι,


Εύχομαι καταρχήν να έχετε μια γόνιμη συζήτηση στη σημερινή ημερίδα, στην  οποία ,δυστυχώς, δεν θα κατορθώσω να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 
Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξόχως σημαντικές, καθώς η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί βασικό έργο υποδομής με μεγάλη περιβαλλοντική αξία και απαραίτητο αναπτυξιακό εργαλείο για τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας.


Η προετοιμασία των αναρτήσεων ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, παρόλ’ αυτά δεν υπήρχε πολιτική πρωτοβουλία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο υλοποιείται με συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας και του Κτηματολογίου.
Αναμφίβολα, η κύρωση των δασικών χαρτών θα δημιουργήσει  πλεονεκτήματα για την περιοχή μας, καθώς  θα δώσει  ασφαλή και χωρίς αμφισβήτηση προσδιορισμό των περιοχών, θα στηρίξει τον χωρικό σχεδιασμό, θα εξασφαλίσει την αξιοπιστία των εγγραφών του Κτηματολογίου, θα προστατεύσει τη δημόσια περιουσία, θα μειώσει τις καθυστερήσεις σε χαρακτηρισμούς περιοχών και γνωμοδοτήσεις και θα δημιουργήσει ασφάλεια δικαίου και αξιοπιστία στις σχέσεις πολιτών, παραγωγών και επιχειρηματικότητας με το δημόσιο τομέα.


 Σ’ αυτή τη κατεύθυνση  κινείται και η Κοινή Υπουργική Απόφαση  που υπέγραψαν πριν λίγες μέρες ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, και ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, βάσει της οποίας μειώνονται περαιτέρω τα τέλη αντιρρήσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να υποβάλουν αντίρρηση, σε περίπτωση που διαφωνούν με την εκτίμηση της θεματικής αποτύπωσης του δασικού χάρτη της περιοχής τους.
 Σύμφωνα με την νέα κατανομή, οι μειώσεις των τελών στις χαμηλές κατηγορίες φτάνουν έως και 60%, ενώ στην ανώτερη κατηγορία η μείωση είναι 7%.


Μ’ αυτά τα λίγα λόγια, κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω  κάλεσμα σε όλους τους θεσμικούς φορείς   να στηρίξουν τo έργο των Δασικών Χαρτών, καθώς η συμβολή τους στην ενημέρωση της κοινωνίας γι’ αυτή  τη σημαντική  περιβαλλοντική τομή είναι καθοριστική, ώστε να γίνει  πράξη η ανάπτυξη του τόπου μας με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο.


Ευχαριστώ πολύ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα