Σάββατο, 08/05/2021 | 19:28

ΠΑΜΕ Γ.Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΡΕΒΕΖΑΣ Καταδικάζουμε την προσπάθεια απομόνωσης των προσφυγόπουλων, να ενταχθούν τώρα στο δημόσιο σχολείο

420 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/02/2017, 9:54 πμ | 0 σχόλια

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καταδικάζει κάθε προσπάθεια απομόνωσης των προσφυγόπουλων. Είναι απαράδεκτο τόσους μήνες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων να συζητάμε ακόμη πού και πώς θα ενταχθούν τα παιδιά αυτά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε πρόταση αποκοπής των προσφυγόπουλων από τους υπόλοιπους μαθητές και από τον φυσικό χώρο μόρφωσης και κοινωνικοποίησης, που είναι ο χώρος του Δημόσιου Σχολείου, είναι απαράδεκτη. Θεωρούμε ρατσιστική κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να μην εισακούσουν τις φωνές της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Καταδικάζουμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Φιλιππιάδας και τον Δήμαρχο Ζηρού,  που συνυπογράφουν την επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούν να απομονωθούν τα προσφυγόπουλα στην «Παιδόπολη» Ζηρού, μακριά από τους συνομηλίκους τους και το Δημόσιο σχολείο!!
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξ αιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν΄ ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου γης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί τόσους μήνες έχει αφήσει τα προσφυγόπουλα μακριά από το δημόσιο σχολείο και ανοίγει το δρόμο σε ακραία, ρατσιστικά κέντρα που κρύβονται πίσω από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να σπέρνουν το μίσος.
Άραγε ίδια αντίδραση θα είχαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Φιλιππιάδας αν εντοπίζοταν παρόμοια ασθένεια σε κάποιο ελληνόπουλο;
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους διδασκόντων, την ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.  
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και πλήρη ένταξη τους στο δημόσιο σχολείο ΤΩΡΑ  χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια. Είναι ανάγκη να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία τις απογευματινές ώρες αλλά και στο κανονικό πρόγραμμα με την δημιουργία κατάλληλων δομών, με τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας (π.χ. δημιουργία τμημάτων υποδοχής).
  • Η οργάνωση αυτής της παρέμβασης πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων και βέβαια έχουν την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.
  • Το κράτος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.
Πρέβεζα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα