Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:22

Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών μέχρι το Ξυλόκαστρο

730 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2017, 2:46 μμ | 0 σχόλια

Στην κυκλοφορία αναμένεται να δοθεί εντός των επόμενων ημερών ένα ακόμη τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Κορίνθου της Ολυμπίας Οδού.
Μετά την πρώτη παράδοση του τμήματος μέχρι το Κιάτο, δίνονται πλέον στην κυκλοφορία ακόμη 5 χλμ, δηλαδή το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου ως το Ξυλόκαστρο, όπως και οι Σήραγγες Παναγοπούλας
Με την συγκεκριμένη παράδοση αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας στην Κορίνθου-Πατρών και ιδιαίτερα στην περιοχή της Παναγοπούλας, ενώ μειώνεται αισθητά το υπολειπόμενο προς ολοκλήρωση τμήμα καθώς θα απομένει το τμήμα Ρίο-Ξυλόκαστρο μήκους περίπου 90χλμ.
Το τμήμα Κιάτο-Ξυλόκαστρο, είναι 14 χιλιομέτρων, ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Κιάτου μέχρι φτάνει μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου.
Όσον αφορά τις σήραγγες Παναγοπούλας, πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, σύμφωνα με το ypodomes.com. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ (στο ρεύμα προς Αθήνα) πίσω από την Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών (6χλμ) και την Σήραγγα Δρίσκου (4,5χλμ) στην Εγνατία. Η ιδιομορφία στο συγκεκριμένο τεχνικό έργο είναι πως στην κατεύθυνση προς Πάτρα έχουμε 1 Σήραγγα 3.179 μέτρων ενώ στο τμήμα προς Αθήνα 3 συνεχόμενες Σήραγγες 548μ. + 581μ. + 4.033 μέτρα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα