Τετάρτη, 03/03/2021 | 14:22

Φεβρουάριο κυκλοφορεί το τρίτο βιβλίο του Πρεβεζάνου συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα «Μαύρο φυλακτό»

422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/01/2017, 3:54 μμ | 0 σχόλια

Μετά τα βιβλία που κυκλοφόρησε «Το 13ο υπόγειο» και «Φετίχ» ο Πρεβεζάνος συγγραφέας Βαγγέλης επιχειρεί και πάλι να αφυπνίσει τις συνειδήσεις μας και να μας ταξιδέψει με το δικό του τρόπο. Το τρίτο του βιβλίο, έχει τίτλο: «Μαύρο φυλαχτό». Εμείς ευχόμαστε στον Βαγγέλη να είναι καλοτάξιδο κι αυτό. Ο ίδιος σημειώνει για το νέο του βιβλίο: «Αρχές Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το νέο μου βιβλίο! 

Ιστορικό μυθιστόρημα και θρίλερ μυστηρίου.
1797 Η αριστοκρατία των Βενετών καταρρέει στα Επτάνησα και η δημοκρατία των Γάλλων καταφθάνει μαζί με νέες ιδέες και ιδανικά. Η Γαλλική Επανάσταση εξαπλώνεται.
Το Κριτήριο των οπλαρχηγών στέλνει τον Μάρκο κατάσκοπο του Σουλίου στην Κέρκυρα, για να μάθει αν οι Γάλλοι έρχονται σαν φίλοι ή εχθροί. Ο Αλή πασάς παραμονεύει. Όπλα του Μάρκου, οι γνώσεις που αποκόμισε στις ξακουστές σχολές των Ιωαννίνων, η ευστροφία και η μουσική. Αχίλλειος πτέρνα του, η έλλειψη θάρρους, αν και Σουλιώτης. Φιλοξενείται στο αρχοντικό του μεγαλέμπορα σιορ Μάντακα, όπου μαγεύεται απ’ την αρχόντισσα και την κόρη της, γυναίκες που αποπνέουν φραντσέζικο αέρα. Παριζιάνικα αρώματα και Σούλι: δυο κόσμοι συγκρούονται μέσα του· δυο κόσμοι όπου οι γυναίκες γράφουν Ιστορία.
Στην Κέρκυρα ο Μάρκος εμποτίζεται με τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης που εφαρμόζονται στο νησί και γίνεται φίλος με τον Περραιβό, τον τελευταίο Έλληνα που είδε ζωντανό τον Ρήγα Φεραίο. Όμως ένας φόνος τον γυρίζει πίσω. Κι όταν κάποιος χάλαγε γυναίκα στο Σούλι, όφειλες να σκοτώσεις τέσσερις άντρες από τη φάρα του φονιά για να έρθει το αίμα στα ίσα. Ο Μάρκος μυρίζει αίμα και πισωπατά.
Τότε ο Αλή πασάς ορμά στο Σούλι κι ο Μάρκος παγιδεύεται στο πλέγμα του έρωτα, της βεντέτας και της πατρίδας που κινδυνεύει από τους Οθωμανούς. Έρωτας, αδερφή, χρέος. Κόκκινο σαν αίμα. Και μες στον χαλασμό της μάχης των χριστιανών με τους μουσουλμάνους, το μαύρο φυλαχτό γίνεται ευχή και κατάρα για μια λύση.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα