Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:57

Η επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στο δήμο Πάργας

888 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2017, 1:19 μμ | 0 σχόλια
Τον  Δήμο Πάργας επισκέφθηκε, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, ο Υφυπουργός Αθλητισμού  και Πολιτισμού κ. Γ. Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου στο Καναλλάκι, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας έθεσε στον κ. Βασιλειάδη  δύο  απολύτως αναγκαία  αιτήματα για έργα αθλητικών υποδομών, δηλαδή  τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του Αθλητικού  Κέντρου Καναλλακίου   και των  πρόσθετων εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου.
Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή, ο Δήμος Πάργας, με  χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώνει το Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου, που η κατασκευή του  ξεκίνησε το  2004 αλλά  είχε παραμείνει ημιτελές. Για τη λειτουργική ολοκλήρωση όμως  του Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις καθώς  και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και της πρόσβασης. Επιπλέον, το Δημοτικό  Στάδιο Καναλλακίου  χρειάζεται μεταξύ άλλων   αντικατάσταση του  χλοοτάπητα, προβολείς φωτισμού και καθίσματα στις εξέδρες του.
Σε σχέση  με τα συγκεκριμένα  αιτήματα ο  κ. Βασιλειάδης ζήτησε να προετοιμαστούν από τον Δήμο μελέτες  προκειμένου, στο πλαίσιο της  αναβάθμισης υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, να εξεταστεί  η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω των   περιορισμένων δυνατοτήτων του ΠΔΕ.
Ο Δήμαρχος Πάργας   έθεσε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλλακίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Επιτρέψτε μου κ. Υπουργέ  και  κύριε βουλευτή, να εκμεταλλευτώ την παρουσία σας εδώ σήμερα και να θέσω ένα ακόμη ζήτημα,  που εμείς το θεωρούμε ζήτημα  «ζωής και θανάτου». Μπορεί να μην είναι στις αρμοδιότητές σας,  αλλά είστε μέλος της Κυβέρνησης και με αυτή την ιδιότητα  μας επισκέπτεσθε. Οφείλω επομένως να σας το θέσω για  να το μεταφέρετε στους αρμόδιους Υπουργούς.
Τα δύο Κέντρα Υγείας του Δήμου μας, το Κέντρο Υγείας Πάργας και το Κέντρο Υγείας Καναλλακίου υπολειτουργούν. Λόγω της έλλειψης  γιατρών,  κάνουν εφημερίες το ένα τις μονές και το άλλο τις ζυγές ημέρες του μήνα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Υγείας,  ο μισός πληθυσμός του Δήμου  μένει ακάλυπτος καθημερινά.
Ειδικά για το Κέντρο Υγείας Πάργας, το οποίο θα καταλήξει στο    κλείσιμο  όταν τα επόμενα  δύο χρόνια συνταξιοδοτηθούν οι δύο ειδικευμένοι γιατροί που  υπηρετούν, το πρόβλημα έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών αλλά και με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.  Καταλαβαίνετε την τεράστια ζημιά  που θα γίνει στον τουρισμό όταν τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία αντιληφθούν την έλλειψη ιατρικής κάλυψης στην περιοχή!
Χρειαζόμαστε επειγόντως επικουρικούς γιατρούς για να λειτουργήσουν κανονικά τα δύο Κέντρα Υγείας. Πρέπει ακόμη  να γίνει προκήρυξη μόνιμων  θέσεων για να προλάβουμε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με τις συνταξιοδοτήσεις. Η υγεία των πολιτών κύριε Υπουργέ  δεν μπορεί να περιμένει. Είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και εμείς σας δηλώνουμε ότι γι αυτό το αγαθό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Γιατί δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος και να δώσετε, σαν Κυβέρνηση,   εδώ και τώρα λύση».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε  ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Πρέβεζας κ. Κ.  Μπάρκας, τον οποίο ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  για  την παρουσία  και τη γενικότερη συνεργασία του με τον Δήμο Πάργας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Νάστα και τον Βουλευτή κ. Μπάρκα επισκέφθηκαν  το Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα