Δευτέρα, 08/03/2021 | 04:19

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΚΑΒΒΑΔΑ, ΤΗΣ ΕΠ. ΓΟΝΕΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

333 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/12/2016, 4:41 μμ | 0 σχόλια

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με την Επιτροπή Γονέων Τελειοφοίτων Λυκείων και τη συμμετοχή Συλλόγων Γονέων του Νομού Λευκάδας, για το θέμα της επέκτασης και το σχολικό έτος 2016-2017 της ειδικής ρύθμισης της ποσόστωσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που επλήγησαν από το σεισμό της 17  Νοεμβρίου 2015.

Στη συνάντηση  εκτέθηκαν στον υπουργό τα επιχειρήματα των γονέων για την εφαρμογή και εφέτος της ποσόστωσης στους τελειόφοιτους Λυκείων της Λευκάδας.

Όπως ανέφερε  ο βουλευτής στον υπουργό βασικότερο επιχείρημα όλων, είναι οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διδασκαλίας των μαθητών, καθώς 13 μήνες μετά το σεισμό, δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές των κτηρίων και σε κάποια δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες.

Επιπλέον, επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο των μαθητών της Λευκάδας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πέρυσι, πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές επιλογή τους χωρίς τη βοήθεια της ποσόστωσης,  καθώς επίσης και το γεγονός ότι με τη ρύθμιση οι μαθητές της Λευκάδας δεν στερούν θέσεις στις ανώτερες και ανώτατες σχολές από άλλους μαθητές της χώρας, καθώς η ποσόστωση προβλέπει επιπλέον θέσεις, για τους σεισμόπληκτους.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του βουλευτή στην περίπτωση της Κεφαλονιάς, όπου λόγω του σεισμού που έπληξε το νησί το 2014, εφαρμόστηκε για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη η ρύθμιση της ποσόστωσης, ζητώντας στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης, επέκταση της ρύθμισης και για τους σεισμόπληκτους μαθητές του Νομού Λευκάδας.

Ο υπουργός  κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαιτέρως καλό κλίμα,  δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κατά πόσο είναι εφικτό το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αίτημα των γονέων.

Σε ανάλογο ύφος άλλωστε ήταν και η απάντηση του  κ. Γαβρόγλου, σε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Καββαδά στις 14/11/2016, αναφέροντας εγγράφως το ισχύον νομικό πλαίσιο βάση του οποίου ίσχυσε πέρυσι η ρύθμιση της ποσόστωσης και καταλήγοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «λαμβάνει υπόψη και εξετάζει τις υποβληθείσες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καββαδάς με την αναφορά του στη Βουλή και με σειρά αλλεπάλληλων παρεμβάσεων και επαφών στο Υπουργείο Παιδείας, ζητούσε να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επέκταση για 2η χρονιά του μέτρου και για τους μαθητές Λυκείου της Λευκάδας, «στο πλαίσιο της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης των τελειοφοίτων της Λευκάδας με αυτούς της Κεφαλονιάς». Με την αναφορά είχε διαβιβαστεί στον υπουργό και αίτημα της Επιτροπής Γονέων Τελειοφοίτων Λυκείων του Ν. Λευκάδας, καθώς και δηλώσεις 10 εκπαιδευτικών συλλόγων του νησιού που στηρίζουν το σχετικό αίτημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα