Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:02

«Εφυγαν» κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου -Η ιστορία αγάπης ενός ηλικιωμένου ζευγαριού

671 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/12/2016, 4:16 μμ | 0 σχόλια
Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκινητική ιστορία αγάπης ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από την Αμερική.
Πρόκειται για την Ντολόρες Γουίνστεντ και τον σύζυγό της Τρεντ, οι οποίοι πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά αφού πρώτα νοσηλεύτηκαν σε διπλανά κρεβάτια. Μάλιστα μία φωτογραφία τους, λίγο πριν αφήσουν τις τελευταίες τους πνοές, έχει γίνει ήδη διάσημη, καθώς ο ένας κρατάει το χέρι του άλλου.
Το ζευγάρι από το Νάσβιλ έζησε 64 χρόνια μαζί και το συνέδεε μία τεράστια αγάπη. Οι δυο τους απέκτησαν δύο παιδιά και είχαν την τύχη να γνωρίσουν και 8 δισέγγονα.
Από την πλευρά της η Ντολόρες στάθηκε δίπλα στον 88χρονο άντρα της όταν εκείνος μπήκε στο νοσοκομείο. Στις 6 Δεκεμβρίου όμως η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται. Τα νεφρά του κατέρρεαν, ενώ η θεραπεία που έκανε εξασθενούσε την καρδιά του, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στην κόρη της η Ντολόρες της είπε ότι δεν ήξερε τι θα κάνει χωρίς τον σύζυγό της. Αν και τα δύο της παιδιά όμως προσπαθούσαν να της μεταφέρουν όσο το δυνατό πιο ελεγχόμενα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του πατέρα τους, η ηλικιωμένη καταλάβαινε ότι αυτή επιδεινωνόταν.
Επί δύο ημέρες στο νοσοκομείο, η Ντολόρες, που κατά τα άλλα ήταν μία απόλυτα υγιής για την ηλικία της γυναίκα, φαινόταν να αισθάνεται καλά. Ωστόσο, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου ξεκίνησε να παραπονιέται για πονοκεφάλους και να κάνει εμετό. Λίγη ώρα μετά, στο δωμάτιο του συζύγου της, η Ντολόρες κάθισε σε μία καρέκλα, με το κεφάλι να γέρνει προς τα πίσω. Σύμφωνα με την κόρη της, αυτή δεν ήταν μία στάση που συνήθιζε να παίρνει όταν κοιμόταν και έτσι πήγε να δει τι συμβαίνει. Παρά τις προσπάθειές της η μητέρα της δεν ξύπνησε, είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό. Αμέσως οι γιατροί της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο σύζυγός της δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. «Απλά ζητήστε από το Θεό να την ξυπνήσει» είπε ο 88χρονος όταν τον μετέφεραν στο δωμάτιό της για να την δει. «Μπορεί να κάνει ένα θαύμα» συνέχισε. «Δεν ξέρω με ποιον θα κάθομαι στον καναπέ να βλέπω τις ειδήσεις» ειπε συγκινημένος.
Όπως εξηγούν τα ξένα Μέσα, αν και αρχικά οι γιατροί είχαν τοποθετήσει την ηλικιωμένη σε άλλο δωμάτιο, λόγω του γεγονότος ότι επιδεινωνόταν η κατάσταση και των δύο, αποφάσισαν να τους βάλουν μαζί στο ίδιο, με τα κρεβάτια τους το ένα δίπλα στο άλλο.
Ετσι, στις τελευταίες του στιγμές το ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν μαζί. Πρώτη «έφυγε» η Ντολόρες στις 9 Δεκεμβρίου. Μόλις ενημέρωσα τον Τρεντ εκείνος έστειλε με το χέρι του ένα φιλί προς τη γυναίκα του. Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή

Πηγή: ΗΠΑ: «Εφυγαν» κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου -Η ιστορία αγάπης ενός ηλικιωμένου ζευγαριού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/309311/ipa-efygan-kratontas-o-enas-heri-toy-alloy-i-istoria-agapis-enos-ilikiomenoy-zeygarioy#ixzz4TlyYc61F

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα