Παρασκευή, 26/02/2021 | 19:02

Κινητοποίηση και στην Πρέβεζα, για τις αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές!

560 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2016, 12:04 μμ | 0 σχόλια

Σε πανελλήνιο επίπεδο η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών  Ελλάδος, διοργάνωσε κινητοποίηση σε όλη τη χώρα, σε τράπεζες. Στόχος της κινητοποίησης αυτής είναι η προστασία των πελατών των ασφαλιστών και την προβολή των δικαιωμάτων τους, καταγγέλοντας τις τραπεζικές πρακτικές. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στην Πρέβεζα και όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς. Το Επιμελητήριο με τον κ. Γιάννη Γιαμά και την κ. Αγγελική Κωνσταντινίδη, προέβη σ’ αυτή την κινητοποίηση με προτροπή των μελών του Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, για στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση έγινε σε όλη την Ελλάδα και επελέγη σε κάθε περιοχή μία τράπεζα, στην Πρέβεζα επελέγη η Εθνική Τράπεζα.

Συνάντηση είχαν για το θέμα στην Πρέβεζα, οι Γιάννης Γιαμάς και Αγγελική Κωνσταντινίδη και με τον Αντιδήμαρχο Πρέβεζας Βαγγέλη Γιανουλάτο και τον δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας Χρήστο (Τάκη) Τσούτση!

  Το κείμενο προς τον καταναλωτή

Αγαπητέ Καταναλωτή – Ασφαλισμένε
Η ασφάλιση της Περιουσίας σου, της Επιχείρησής σου ή της Υγείας σου είναι μια πολύ σημαντική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη συμβουλή και πρέπει να δίνεται μόνο από τον ανάλογο Επαγγελματία.
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν συχνά μέσω υπαλλήλων τους ασφαλιστήρια συμβόλαια Ασφαλιστικών Εταιριών με τις οποίες συμβάλλονται. Οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν να κατέχουν ειδικό πιστοποιητικό γνώσεων.
Ζήτησέ το !
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας για εσένα τραπεζικής συναλλαγής.
Στην περίπτωση που δανειακή σου σύμβαση επιβάλλει την ασφάλιση, τότε δικαιούσαι να αναζητήσεις όποια Ασφαλιστική Εταιρία επιθυμείς μέσω όποιου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή επιλέξεις, αναζητώντας προς το συμφέρον σου τις καλύτερες καλύψεις με την καλύτερη δυνατή τιμή.
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απορρίψουν τα ασφαλιστήρια που τους παραδίδεις, όπως δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να χρεώνουν έξοδα για την μελέτη τους, όπως καταχρηστικά κάνουν.
Εάν απορρίψουν ασφαλιστήριό σου ζήτησέ τους έγγραφη αιτιολόγηση.
Κατάγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή κάθε αθέμιτη και πιεστική πρακτική που χρησιμοποιούν.
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να επιβάλουν ως προϋπόθεση για καμία τραπεζική συναλλαγή, την επιλογή της Ασφαλιστικής Εταιρίας που συνεργάζονται.
Όταν συμβαίνει αυτό αρνήσου το και κατάγγειλέ το !
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πρόσβαση που διαθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό σου καθώς και την γνώση του υπολοίπου του λογαριασμού σου, για να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια αποταμίευσης ή επένδυσης, χωρίς να έχουν έγγραφη συγκατάθεση για την χρήση αυτής της πληροφορίας.
Όταν τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, εκτελούν διαφορετική εργασία από την τραπεζική τους λειτουργία.
Εκτελούν την εργασία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, χωρίς αυτή να αποτελεί το βασικό τους γνωστικό αντικείμενο και στερούν την εργασία από τον Ασφαλιστή σου, που είναι ο μόνος που θα σου εξασφαλίσει το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης με το οικονομικότερο κόστος.
Και το κυριότερο !!
Δεν θα σου γυρίσει την πλάτη τη στιγμή που θα τον χρειασθείς. Θα είναι πλάι σου και θα διεκδικεί την δίκαιη απαίτηση μαζί σου.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα