Σάββατο, 23/01/2021 | 14:06

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ – Νέα Ερώτηση από τον Θανάση Καββαδά!

337 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/11/2016, 11:05 πμ | 0 σχόλια


Η ερώτηση επιδόθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση.
Ο βουλευτής, με νέα ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα, επισημαίνει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και των καταστημάτων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία αποκατάστασης του ιστορικού κέντρου για την πόλη της Λευκάδας και του ιστορικού κινηματογράφου Απόλλων. Τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους πληγέντες αδυνατούν να καλύψουν το συνολικό κόστος αποκατάστασης των περιουσιών τους, ενώ επιπλέον πρέπει να περάσουν και από γραφειοκρατικές και κοστοβόρες διαδικασίες, όπως είναι το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας, κ.α..
Όπως αναφέρει στην ερώτηση, 5 από τα 10 κτήρια που καταστράφηκαν ήταν διατηρητέα, υπογραμμίζοντας ότι σε ολόκληρη τη χώρα «είναι ελάχιστα τα διασωθέντα ιστορικά κέντρα των πόλεων που διατηρούν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Λευκάδα και τώρα κινδυνεύει με απαξίωση και μετατροπή σε ’’καμμένη γη’’».
Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητά να μάθει από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους  υπουργούς εάν προτίθενται:
– να βοηθήσουν οικονομικά, με την έγκριση επιχορηγούμενων και άτοκων δανείων,  στους πυρόπληκτους προκειμένου να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους, που  αποτελούν μέρος του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας.
-να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπονται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας .
Επιπλέον ζητά να μάθει σε ποια «συγκεκριμένα μέτρα» προτίθενται να προχωρήσουν για την αποκατάσταση του μοναδικού και ιστορικού κινηματογράφου Απόλλων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα