Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:39

Πρέβεζα: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος

627 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/11/2016, 12:43 μμ | 0 σχόλια

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ενάντια στη νέα απόλυση εργαζομένου που προχώρησε από την εταιρεία πριν λίγες ημέρες.
Με πρόσχημα ότι η εταιρία δεν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του εργαζόμενου και χωρίς καμιά προειδοποίηση προχώρησαν στην απόλυσή του. Δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση απόλυσης στο συγκεκριμένο κατάστημα αφού και το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει απολύσεις, μαζί με παραιτήσεις εργαζομένων οι οποίοι δεν άντεξαν στην ένταση της δουλειάς. Οι σχέσεις εργασίας που επικρατούν είναι κύρια ελαστικές, με 4ωρα κ 6ωρα.   
Είναι σχέσεις εργασίας οι οποίες βασιλεύουν στους χώρους δουλειάς και τις οποίες έχουν θεσπίσει και θωρακίσει προς όφελος της εργοδοσίας οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση, με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει με πρόσχημα την κρίση και την ανάπτυξη. Έχουν δημιουργήσει σύγχρονα κάτεργα στους τόπους δουλειάς, πάντα βέβαια  με την στήριξη και τις ευλογίες του εργοδοτικού – συνδικαλισμού.
Παρά την απαίτηση του σωματείου για συνάντηση με τους υπεύθυνους του καταστήματος και του απολυμένου που ήταν παρών στην κινητοποίηση, εκείνοι «κρύφτηκαν» στους χώρους της αποθήκης.
Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από ταξικά σωματεία της περιοχής καθώς και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να μη σκύψουν το κεφάλι στην εργασιακή ζούγκλα που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση, τα άλλα  κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 
Να αντισταθούν στο νέο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας που συζητάει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της στο βωμό της κερδοφορίας των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών. 
Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο, με αντικείμενο τις εξελίξεις στα Εργασιακά, την οργάνωση της πάλης, καθώς και τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. 
Επίσης η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, το ρόλο και τη σημασία του ΠΑΜΕ, αλλά και την αντιπροσώπευση του σωματείου, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
4/11/2016
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα