Πέμπτη, 17/06/2021 | 07:53

«Πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για χρέη προς το δημόσιο.

332 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2016, 1:50 μμ | 0 σχόλια

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ήρθε το ακόλουθο Δελτίο τύπου:

Στο “πάγωμα” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, προτίθεται να προχωρήσει,  άμεσα, η κυβέρνηση.
Η τροπολογία, που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή, έχει  στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική προσέγγιση, που υπάρχει ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και σε όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο.
Το  σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει ως «πιλότο» τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προς τις τράπεζες. Ειδικότερα, αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Παράλληλα, ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ, με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν έως τρία παιδιά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα