Τρίτη, 26/05/2020 | 10:28

Υπουργείο Παιδείας: Υποτροφίες, δομές κοινωνικής μέριμνας και παραχώρηση κενών διαμερισμάτων σε φοιτητές ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

274 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2016, 2:45 μμ | 0 σχόλια

 Ποσό 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια, μηνιαίως,  που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ια , μηνιαίως, που σπουδάζει στον τόπο διαμονής , με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας , για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Με το πρόγραμμα αυτό, 2.700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το Ι.Κ.Υ για 9 μήνες επί 4 χρόνια.  Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής.
Συγχρόνως, δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ιών». Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.
Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές και φοιτήτριες, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

                                                Γραφείο Τύπου N.E. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα