Σάββατο, 28/11/2020 | 07:45

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Ξεκινούν οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν όπερα

450 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/09/2016, 10:48 πμ | 0 σχόλια

Με μια νέα παραγωγή του Βάγκνερ Τριστάνος και Ιζόλδη, υπό τη διεύθυνση του  Sir Simon Rattle ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου το πρόγραμμα μεταδόσεων της The Met:Live in HD και στην Πρέβεζα.
Υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Το άκρως επιτυχημένο αυτό εγχείρημα επαναλαμβάνεται και φέτος για όγδοη χρονιά ενώ η Πρέβεζα είναι μια από τις λίγες πόλεις που συνεργάζεται απευθείας με την Μετροπόλιταν Όπερα . Η πρωτοβουλία του δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» με τις προβολές που ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009, βρήκε αμέσως ανταπόκριση από τους φιλόμουσους της Πρέβεζας και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη μας πρώτη σε Πανελλαδική κλίμακα, που συνεργάστηκε με τη Μετροπόλιταν για τις προβολές αυτές.
Οι φίλοι της όπερας από την Πρέβεζα αλλά και την ευρύτερη περιοχή θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις 10 παραστάσεις, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Οι προβολές που θα γίνουν είναι
8 Οκτωβρίου Τριστάνος και Ιζόλδη  Wagner
22 Οκτωβρίου Ντον Τζιοβάν Mozart
10 Δεκεμβρίου L’Amour de Loin (Έρωτας από μακριά) Saariaho
7 Ιανουαρίου Ναμπούκο Verdi
21 Ιανουαρίου Ρωμαίος και Ιουλιέτα Gounod
25 Φεβρουαρίου Ρουσάλκα Dvorak
11 Μαρτίου Λα Τραβιάτα Verdi
25 Μαρτίου Ιδομενέας Mozart
22 Απριλίου Ευγένιος Ονιέγκιν Tchaikovsky
13 Μαΐου Ο Ιππότης με το  Ρόδο Strauss

Θετικός ο περσινός απολογισμός

Αξίζει να θυμίσουμε ότι επιτυχημένος τόσο από τον αριθμό εισιτηρίων όσο -πολύ περισσότερο- και από το ενδιαφέρον του κόσμου κρίθηκε ο περσινός απολογισμός των παραστάσεων της Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης  Οι παραστάσεις της σεζόν ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 και η αυλαία ¨έπεσε» στις 16 Απριλίου 2016 ενώ το κοινό της περιοχής είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές παραγωγές όπως ο Οθέλος, ο Μαγικός Αυλός, οι Αλιείς Μαργαριταριών και η Μαντάμ Μπατερφλάϊ. Συνολικά στις παραστάσεις δόθηκαν 513 εισιτήρια ενηλίκων και 123 ανηλίκων ενώ με τις εισπράξεις που έφτασαν στις 4.344.00 ευρώ καλύφθηκε σχεδόν εξολοκλήρου το κόστος των δικαιωμάτων προβολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε παράσταση είχαν ελεύθερη πρόσβαση τουλάχιστον 20 με 30 μαθητές από σχολεία της πόλης και όχι μόνο.
Το κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερα  είναι «φανατικό» και προέρχεται όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά και από γειτονικές πόλεις όπως η Λευκάδα, η Άρτα ακόμη και το Αγρίνιο».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα