Παρασκευή, 23/04/2021 | 12:41

Πρέβεζα: Όπερα νερού και ονείρου- όνειρο που έγινε πραγματικότητα

641 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2016, 9:30 πμ | 0 σχόλια

Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα
και σας προσκαλούμε να το μοιραστείτε μαζί μας.

Η Πινακοθήκη «Λέανδρος Μιχ. Σπαρτιώτης», με την αρωγή του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα», την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πρέβεζας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση και σας ενημερώνουν ότι η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», είναι πλέον έτοιμη και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες σε αυτήν εκδηλώσεις.
Το δημιούργημα του Λέανδρου Σπαρτιώτη είναι μια πρωτότυπη και επιβλητική θεατρική σκηνή μήκους 30 μέτρων, ύψους 8 και εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών.
Η επένδυσή της είναι από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινένια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων κλπ). Τα πολύχρωμα κουτάκια – 30.000 περίπου – ξαναγίνονται χρήσιμα, αφού, τοποθετημένα στη σκηνή, αποκτούν έτσι ένα δεύτερο κύκλο ζωής και συνθέτουν την πολύχρωμη και φαντασμαγορική «Όπερα του Νερού και του Ονείρου».
Το έργο δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού γι αυτό απαιτήθηκαν περίπου 3 χρόνια σχεδιασμού και συλλογής των χιλιάδων ανακυκλώσιμων κουτιών και επί πλέον αρκετός χρόνος για την κατασκευή του.

Έτσι, λοιπόν, και μετά από πολύμηνη προσπάθεια, η «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», είναι πλέον λειτουργική, επισκέψιμη και για εμάς μια ευκαιρία για την προβολή της Πρέβεζας, πράγμα το οποίο ήταν ο πρωταρχικός σκοπός.
Το δημιούργημα, στήθηκε στη θάλασσα, στη θέση Πευκάκια στην παραλία της Πρέβεζας, δίπλα στον Ενετικό προμαχώνα, ο οποίος εντάσσεται στο συνολικό σκηνικό.
Για τεχνικούς αλλά και τυπικούς λόγους η όπερα δεν τοποθετήθηκε μέσα στη θάλασσα, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, αλλά στην …προέκταση της. Τα κουτάκια αντανακλώντας την ομορφιά και την ζωντάνια των χρωμάτων στο νερό, παίζουν με τον κατοπτρισμό τους, συνθέτοντας έτσι μια πρωτότυπη και μοναδικής αισθητικής κατασκευή.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι και θα αποδώσουν μοναδικά τους ρόλους τους, μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριό τους.

Στη συνέχεια, και πάντα με ώρα έναρξης τις 9μ.μ., θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις:

• 12 Αυγούστου – Σολίστριες της πόλης (Αγάπη Τριανταφυλλίδη, Μαντώ Βραχλιώτη, Χαρά Γιάννου, Ελεάννα Στράτου)
• 18 Αυγούστου – Κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών»
• 27 Αυγούστου – Μουσικό σύνολο «Ιέραξ»
• 1 Σεπτέμβρίου – Μαντολινάτα Λευκάδας

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις και για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της σκηνής θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μανόπουλου με θέμα την πορεία της κατασκευής της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου».
(https://www.facebook.com/alexandros.manopoulos?ref=ts&fref=ts)

Η πρόσβαση για το κοινό γίνεται από το λούνα παρκ και η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις εκδηλώσεις.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην εναρκτήρια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της «Όπερας του Νερού και του Ονείρου» για να μοιραστούμε και να διευρύνουμε τα όνειρά μας.

Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και σας περιμένουμε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα