Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:04

Ποιητικά Αναλόγια Πρέβεζας «Κώστας Καρυωτάκης»

571 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/08/2016, 10:12 πμ | 0 σχόλια

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.30μμ στον Αποσπερίτη του Παντοκράτορα, ξεκινούν τα Ποιητικά Αναλόγια Πρέβεζας «Κώστας Καρυωτάκης» με μια βραδιά αφιερωμένη στη σχέση ποίησης και μουσικής.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν την ποίηση και την πόλη, που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να λησμονηθεί πως η Πρέβεζα είναι μια πόλη της ποίησης. Και είναι για πολλούς λόγους. Για την ιστορία της, για το πώς στιγματίστηκε το σώμα της από τον θάνατο του Ποιητή, για τον τρόπο με τον οποίο ο τόπος αναπνέει το παρελθόν του: από το Νεκρομαντείο έρχεται η αύρα των αρχαίων χορικών, από την Νικόπολη η σχέση με την Δύση, από τον Ζάλογγο ο ηρωισμός του νεότερου μύθου.
Η Πρέβεζα μπορεί να αποτελέσει μια μαγική πόλη της τέχνης, αρκεί να ψηλαφίσουμε τον μουσικό βηματισμό της και να αφουγκραστούμε τις ανάσες της ιστορίας της. Στην πρώτη αυτή βραδιά της ποιητικής ανίχνευσης θα ακουστούν σκέψεις για τη σχέση που είχε πάντοτε η ποίηση με τη μουσική, ιδιαίτερα  στην Ελλάδα, θα ακουστούν τραγούδια που βασίστηκαν στη μελοποίηση ποιημάτων ή στίχοι που έγιναν ποιήματα μέσα από το όχημα της μουσικής. Θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στη ζωή και στο έργο των ποιητών μας.
Στον Αποσπερίτη, Παρασκευή 19 Αυγούστου, 21.30μμ
το 1ο Ποιητικό Αναλόγιο Πρέβεζας «Κώστας Καρυωτάκης» με θέμα: Ποίηση και Μουσική.

Συμμετέχουν: Σπύρος Μπρίκος, Άννα Αφεντουλίδου, Βασίλης Τζίμας,
Κοσμάς Μαρκής, Άννα Μπαρκούζου
Καλεσμένοι μας όλοι όσοι αγαπούν την ποίηση, τη μουσική και την πόλη. Όσοι πιστεύουν πως στην τέχνη μπορούμε να βρούμε κάτι από τη σωτηρία της ψυχής, την παραμυθία που μας λείπει.
                                                                             
Είσοδος ελεύθερη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα