Τετάρτη, 21/04/2021 | 09:56

Παργινά 2016: Δεκάδες χιλιάδες κόσμου! “Κάηκε” η Πάργα!

546 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/08/2016, 9:04 πμ | 0 σχόλια

Είναι μια υπέροχη τελετή που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια και τον Δεκαπενταύγουστο, η Πάργα, έχει την τιμητική της. Η αναπαράσταση της φυγής των Παργινών, που δεν υποδουλώθηκαν και πήραν μέχρι τα κόκκαλα των προγόνων της, για να μην υποταχθούν στον Τούρκο κατακτητή, αναβίωσε και φέτος τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, στο Πόντε, μια τελετή, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, μια μέρα, που η Πάργα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχε περισσότερους από 30 χιλιάδες επισκέπτες που έζησαν αυτό το ξεχωριστό, αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός.

 Έγινε αναφορά στην ιστορία, η ελληνική σημαία ήταν δεκάδες μέτρα πάνω από το νερό στο Πόντε στο λιμανάκι της Πάργας και έφτασε με αριστοτεχνικό τρόπο κυματίζοντας πάνω από τα νερά της θάλασσας, στο κάστρο της Πάργας.

 Στη συνέχεια λέιζερ από το Πόντε, δημιούργησαν υπέροχους σχηματισμούς στο κάστρο και η βραδιά έκλεισε με εκατοντάδες Βεγγαλικά, αλλά και πολύ καλή μουσική. Για μια ακόμη φορά ο Δεκαπενταύγουστος στην Πάργα, άξιζε! Συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες! Οι φωτογραφίες είναι του Rozario Grazioso. Και του χρόνου με υγεία! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα