Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:02

Όταν ο Πάνος Αποστολίδης σκέφτεται την Πρέβεζα, μεγαλώνει η καρδιά του…

1004 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/08/2016, 8:41 πμ | 0 σχόλια
Πολύ σημαντική βραδιά η χτεσινή, στην αυλή της Παναγίας, οργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα», τον Σύλλογο Πρεβεζάνων Αθήνας και τον Ιατρικό Σύλλογο της Πρέβεζας.
Παρευρεθήκαμε όλοι και τιμήσαμε τον εκλεκτό φίλο Πάνο Αποστολίδη, γιατρό, συγγραφέα και ποιητή για το σύνολο του πρωτότυπου έργου του, για την αγάπη του στην Πρέβεζα, την αγάπη του στον Ιπποκράτη και τον όρκο του, την αγάπη του στο μεγάλο μας Σωκράτη, την αγάπη του στον πάσχοντα άνθρωπο.
Η τιμή και η χαρά ήταν το δίχως άλλο μεγάλη για όλους εμάς εκεί που για το πραγματικά πολυσχιδές ιατροφιλολογικό έργο του Πάνου χαρήκαμε δυνατές τοποθετήσεις, προσεγμένες αναλύσεις, φιλικές καταθέσεις καθώς και τη δική του εξομολόγηση. Περήφανη, βαθιά, ειλικρινή. Και αισθανθήκαμε να μας τριγυρνούν άνθρωποι από τα παλιά, να μπαίνουμε σε σχολικές αίθουσες και πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, να επισκεπτόμαστε εργαστήρια ζωγράφων, να νιώθουμε ακόμα και φτερουγίσματα αγγέλων. Ακούσαμε κι εκείνο τον πυροβολισμό από το Βαθύ…
Ναι. Βυθιστήκαμε χθες βράδυ στον κόσμο του εκλεκτού μας Πάνου Αποστολίδη και ξεφυλλίσαμε σελίδες από τη μυθολογία της δικής του (και δικής μας) Πρέβεζας. Αλλά φτάσαμε ταυτόχρονα τόσο κοντά σε μια σχεδόν ανατομική προσέγγιση του ιδεώδους της διεπιστημονικότητας ‒ μιας καθολικότητας της γνώσης, της έρευνας, της δημιουργικής και τεκμηριωμένης συγγραφής και εκλαΐκευσης των ευρημάτων.
Το χαρήκαμε προσωπικά ‒ και πρεβεζάνικα.
Όλα αυτά τόσο κοντά μας.
Όταν σκεφτόμαστε τον Πάνο Αποστολίδη μεγαλώνει η καρδιά μας…
Εγκάρδια συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους ομιλητές. Μαζί τους. 

ΠΗΓΗ: Δημόσιος χώρος Πρέβεζα- Λούρος-Ζάλογγο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα