Τρίτη, 19/03/2024 | 05:37

ΛΥΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΡΙ

702 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/08/2016, 9:28 πμ | 0 σχόλια

με «αποκαλυπτήρια» του έργου του Λέανδρου Σπαρτιώτη




Πλήθος κόσμου αισθανθήκαμε χθες βράδυ να μας τιμά η πρωτοβουλία του Λέανδρου Σπαρτιώτη και να τον ευχαριστούμε με την παρουσία μας στην «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», έργου που κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά και στήθηκε εκεί που άλλοτε το ονομάζαμε «Κουντρί». Το βράχο μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή «Πευκάκια» της πόλης μας, στην αποξηραμένη πια διεπαφή παραλίας και λιμανιού.

Εμπνευσμένος και πολυτάλαντος δημιουργός ο Λέανδρος Σπαρτιώτης μας παρουσίασε το ιδιότυπο σαράι του, σκηνικό και ανάκτορο μαζί, χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου από τις 9.30 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Κοντά του, μια πλειάδα λυρικών καλλιτεχνών ερμήνευσαν αγαπημένα αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες, οπερέτες και γνωστές επιτυχίες από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν άλλα μουσικά προγράμματα, για κάθε γούστο.

Πόσο εμβληματικό αλήθεια που η βραδιά άρχισε με το «Φάντασμα της Όπερας», αφού όλοι βρισκόμασταν εκεί πλημμυρισμένοι από συναισθήματα ιδιαίτερης φιλόμουσης διάθεσης, πρεβεζάνικης νοσταλγίας του κοινού μας παρελθόντος και προσμονής για την «αποκάλυψη» κάποιου μυστικού. Φωνή και πιανιστική συνοδεία έβαλαν τα δυνατά τους για να δούμε ή να περιμένουμε να δούμε τον μεγάλο πολυέλαιο της παρισινής όπερας να πέφτει πάνω στα κεφάλια μας…
Λυπούμαστε που δεν συγκρατήσαμε τα ονόματα των εκλεκτών εκτελεστών της βραδιάς και δεν κρύβουμε πως όλα θύμιζαν στη μικρή μας Πρέβεζα βραδιές και ηχογραφήσεις από τους γνωστούς τενόρους των «’80s» και «’90s» στο Σέντραλ Παρκ και γυναικείες φωνές που (μαζί με την «Χαμπανέρα» από την «Κάρμεν») μας πηγαίνουν πολύ ψηλά στο στερέωμα της λυρικής δημιουργίας και εκτέλεσης. Η πρεβεζάνικη συμμετοχή, με την χαριτωμένη Μαρία Αλεξάνδρου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Υγεία και ζωή στο Λέανδρο και σε όλους τους συνεργάτες του.

ΠΗΓΗ: Γιάννης Ρέντζος Δημόσιος χώρος Πρέβεζα- Λούρος-Ζάλογγο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα