Τρίτη, 01/12/2020 | 07:34

Άριστη εκπροσώπηση των επιχειρηματιών, από τον Γ.Γιαμά, στη συνάντηση με τον Κατρούγκαλο!

403 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/08/2016, 1:40 μμ | 0 σχόλια

Για πρώτη φορά, στα χρονικά υπουργός, συγκάλεσε συνάντηση όλων των προέδρων των Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Γιαμάς, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια τους επιχειρηματίες στο υπουργείο εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.  όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας και έθεσε μια σειρά από ζητήματα ανακούφισης των επιχειρήσεων, από τα προγράμματα κατάρτισης, μέχρι το πάγωμα αποπληρωμής των δόσεων των επιχειρήσεων. Η συνάντηση  έγινε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στο υπουργείο εργασίας.   Ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο του Εμπορτικού επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Γιαμά, συμφώνησε με το σύνολο των τοποθετήσεών του και γενικά οι δύο πολιτικοί άνδρες, στη συνάντηση των θεσμικών φορέων, έδειξαν να έχουν έναν εποικοδομητικό διάλογο, προς όφελος των επιχειρήσεων.

«Ο στόχος μας είναι διττός. Όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε το μείζον για την Ελλάδα πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ.«Τις επιχειρήσεις αυτές έπληξαν, ιδιαίτερα, οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από συμπυκνωμένος νεοφιλελευθερισμός, που ευνοούσε τη συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα μονοπώλια, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων, καθώς η προσπάθειά μας είναι να επιδοτήσουμε, κυρίως, την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν τη δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Έγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».Στη συνάντηση συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, σημείωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στο υπουργείο Εργασίας, καταστήσαμε σαφές ότι, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους ανέργους πραγματικά, θα πρέπει να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας και αυτές οι καινούργιες θέσεις εργασίας μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την ανάπτυξη. Μέχρι τότε όμως, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους ανέργους στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, προωθώντας τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τις οποίες υποστηρίζουμε με την κάλυψη μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Επίσης, σε ό,τι αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, τα οποία δεν είχαν συνδεθεί, όπως θα έπρεπε, με τις ανάγκες της αγοράς, που καθορίζει πόσες προσλήψεις θέλει να κάνει, σε ποιους κλάδους και σε ποια επαγγέλματα, εμείς, ως κυβέρνηση, ολοκληρώσαμε και θεσμοθετήσαμε το μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και πλέον τα προγράμματα που βγαίνουν για τους ανέργους, στηρίζονται στο τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις ανά Περιφέρεια. Η κατάρτιση, επίσης, συνοδεύεται με εγγυημένη απασχόληση για τουλάχιστον έξι μήνες. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που ανακοινώνουμε στο τέλος του μήνα και θα δείτε ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται πράξη» προσθέτει.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα