Σάββατο, 26/09/2020 | 10:43

Πραξικόπημα στην Τουρκία- Άσυλο στη Γερμανία ο Ερντογάν

360 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/07/2016, 9:49 μμ | 0 σχόλια

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, στην κρατική τηλεόραση έχει πέσει μαύρο, ενώ σύμφωνα με Αμερικάνικο δίκτυο ο Ταγίπ Ερνοτγάν ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία!
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία καθώς ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες με άρματα μάχης και στρατιώτες στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. 


Στρατός και άρματα μάχης έχουν βγει στους δρόμους της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και σε διάφορες πόλεις της ΤουρκίαςΣύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στην Άγκυρα ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μάρτυρες αναφέρουν ότι στον εναέριο χώρο πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα πετούν αεροσκάφη και ελικόπτερα του στρατού. 

Αναφορές μιλούν για τανκ και στρατιώτες στους δρόμους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε απόπειρα κατάληψης του τουρκικού Πενταγώνου και από ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.


Λίγο μετά τις 22.30 οι στρατιωτικές δυνάμεις απέκλεισαν και τη γέφυρα του Βοσπόρου και tη γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέττου, και στρατιώτες παρατάχθηκαν στο σημείο.Το αεροδρόμιο Ατατούρκ βρίσκεται επίσης υπό τον έλεγχο του στρατού. Όλες οι πτήσεις από και προς το Ατατούρκ έχουν ματαιωθεί.


Ο στρατός φέρεται να έχει διατάξει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα με ισχύ στρατιωτικού νόμου. Εκρήξεις έχουν γίνει στο κρατικό κανάλι της τουρκίας, που δεν είναι πια σε λειτουργία, ενώ εκρήξεις έχουν γίνει και σε άλλα κτίρια, όπως της αστυνομίας κλπ. Οι Πραξικοπιματίες χαρακτηρίζουν συμβούλιο Ειρήνης το πραξικόπημα και ότι θα δημιουργήσουν νέο σύνταγμα!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα