Πέμπτη, 17/06/2021 | 08:21

Αναφορά του βουλευτή Θανάση Καββαδά προς τους υπουργούς Υγείας για το Νοσοκομείο Λευκάδας

377 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/07/2016, 4:57 μμ | 0 σχόλια
Την εξαίρεση του Νοσοκομείου Λευκάδας, με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας, ως μονάδας που ανήκει στις «άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της παθολογίας και της χειρουργικής» καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς, σε αναφορά που κατέθεσε στον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.
Στην αναφορά υπογραμμίζεται ότι με την εξαίρεση αυτή, το ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Λευκάδας, χάνει ακόμα μια ευκαιρία να ενισχυθεί με γιατρούς παθολόγους και χειρούργους, τη στιγμή που διαθέτει συνολικά 12 θέσεις των εν λόγω ειδικοτήτων.
Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά, διαβίβασε και επιστολή – διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, στην οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του νησιού μετά την απόφαση του υπουργείου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Τέλος, ο κ. Καββαδάς υπογραμμίζει ότι πριν ένα χρόνο, με σχετική απόφαση, το νοσοκομείο Λευκάδας είχε ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ως μονάδα που βρίσκεται σε προβληματική-νησιωτική περιοχή

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα