Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:53

Στέργιος Γιαννάκης: Απάντηση του υπουργού για στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές, κάτων των 2 χιλιάδων κατοίκων

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/07/2016, 2:00 μμ | 0 σχόλια

ΘΕΜΑ: «Απάντηση Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη σε ερώτηση σχετικά με στήριξη των επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων»
Επισυνάπτεται η με αριθμό πρωτοκόλλου 3377/781 Α1/24-06-2016 απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού σε ερώτηση  Βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και του κ. Στέργιου Γιαννάκη, Βουλευτή Νομού Πρεβέζης, για την κατάργηση της ασφαλιστικής ασυλίας των επαγγελματιών σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, με την οποία διαπιστώνεται μεν το μεγαλείο της ασάφειας, αλλά ούτε λέξη για την ταμπακιέρα.
Ενώ μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες των μικρών αυτών καταστημάτων απολάμβαναν δικαίωμα ασφάλισης ως αυτοαπασχολούμενοι στον ΟΓΑ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο τους εντάσσει από 1/1/2017 στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να οδηγηθούν σε αναστολή της δραστηριότητάς τους αφού δεν θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης, της φορολογίας εισοδήματος, των έμμεσων φόρων κ.λ.π.



Δυστυχώς οδηγούμαστε σε ακόμα μεγαλύτερη ερήμωση της Ελληνικής περιφέρειας.



Από το γραφείο Τύπου
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη
                                                                      

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα