Παρασκευή, 25/09/2020 | 17:18

Συνέντευξη Κώστα Μπάρκα, στην Πόπη Τσαπανίδου: «Η Αριστερά πάντα έλεγε απλή αναλογική».

309 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/06/2016, 6:20 μμ | 0 σχόλια
«Η Αριστερά πάντα έλεγε απλή αναλογική» τόνισε ο βουλευτής  Νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Live U» του STAR  με την Πόπη Τσαπανίδου, το πρωί της Τετάρτης,  αναφερόμενος στην αδικία του υφιστάμενου εκλογικού νόμου.
Ερωτώμενος σχετικά  με τις διεθνείς εξελίξεις, ο Κώστας Μπάρκα επισήμανε « Το σοκ που υπέστησαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Brexit, θεωρώ ότι πρέπει να καθοδηγήσει τις κυβερνήσεις να αντιληφθούν αυτό, που από καιρό η δική μας κυβέρνηση έλεγε: οι πολιτικές της λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά. Κυρίως, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις των ανθρώπων δε θα μετακινηθούν στην Ακροδεξιά, ξεκινώντας από τη Μ. Βρετανία , αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» και συμπλήρωσε « Είναι ένα  στοίχημα και το πολιτικό μας σύστημα οφείλει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, καθώς η δημοκρατία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράζονται ελεύθερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια»  σε κόμματα και Μ.Μ.Ε., ο Κώστας Μπάρκας σημείωσε «Το θέμα με τα δάνεια των εκατομμυρίων ευρώ  της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δε μπορούν να εξυπηρετήσουν και τα οποία έδιναν αφειδώς οι τράπεζες στα Μ.Μ.Ε., πρέπει να το αναφέρουμε κάποια στιγμή», συνοψίζοντας τις σχέσεις του παλιού δικομματισμού με ορισμένες τράπεζες και Μ.Μ.Ε.. Υπενθυμίζεται, ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οφείλουν δάνεια αξίας 400 εκατ. ευρώ και τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. δάνεια αξίας 900 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, δάνεια τα οποία χορηγούνταν χωρίς ουσιαστικές και επαρκείς εγγυήσεις, βάσει στοιχείων της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα