Παρασκευή, 10/07/2020 | 15:48

Κώστας Μπάρκας: «Λύση στο ζήτημα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών Νομού Πρέβεζας . Ομαλά θα διενεργούνται οι εξετάσεις».

317 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2016, 1:02 μμ | 0 σχόλια

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, η τροπολογία για τους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που είχε κατατεθεί από τον Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.) κ. Χρήστο Σπίρτζη και την Υφυπουργό κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και είχε συνυπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.
     Με αυτόν τον τρόπο δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι είχαν σταματήσει  να διενεργούν  εξετάσεις από τις 7 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι  για την κατάργηση του επιδόματος που λάμβαναν για τον σκοπό αυτό.
     Συγκεκριμένα, η ψηφισθείσα τροπολογία προβλέπει μεταβατικό στάδιο με απώτατη ημερομηνία λήξης την 01/06/2017, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός νέου συστήματος διενέργειας εξετάσεων, τον οποίο ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και διασφαλίζει τα εξής:


     1. Την σύσταση νέου σώματος εξεταστών, το οποίο θα συγκροτείται από το ήδη υπάρχον προσωπικό και θα ενεργεί εντός του ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.
     2. Την καταβολή ως υπερωριακών των ενδεχόμενων επιπρόσθετων αμοιβών των υπαλλήλων που συμμετέχουν στις εξετάσεις.
     3. Τη διαφάνεια με νέες αδιάβλητες διαδικασίες εξέτασης των υποψηφίων.


      Μέχρι την ολοκλήρωση και εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος, οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών θα διενεργούνται με το ισχύον σύστημα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
      Για τους υπαλλήλους- εξεταστές που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών μέχρι την 01/06/2017, καθώς και για τα αντίστοιχα ελεγκτικά όργανα, καθορίζεται, με κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. που θα εκδοθεί μέχρι 30/06, μηνιαία αποζημίωση.
      Παράλληλα, από την 01/01/2016 και μέχρι την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε.), συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων στα μέλη τους στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί στις 31/12/2015.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα