Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:06

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «Για πρώτη φορά υπό το Α.Σ.Ε.Π. οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

554 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2016, 11:52 πμ | 0 σχόλια
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «Για πρώτη φορά υπό το Α.Σ.Ε.Π. οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιά 2016-2017».
Το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αγνοώντας τη συνταγματική επιταγή που επέβαλε τον έλεγχο από το Α.Σ.Ε.Π.,  οδήγησε σε  παθογένειες  και στρεβλώσεις, όπως, αποδεικνύεται από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές κατηγοριών αναπληρωτών εκπαιδευτικών εναντίον άλλων συναδέλφων τους.
Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, προχώρησε χθες, 1η Ιουνίου, στη Βουλή στη ψήφιση  διάταξης για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία  είναι σύμφωνη με τις επιταγές του Συντάγματος και τη σχετική νομολογία του Σ.τ.Ε. Η ρύθμιση αυτή,  μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.
Συμπερασματικά, φέτος, για πρώτη φορά, οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού,  οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν  για έλεγχο νομιμότητας στο Α.Σ.Ε.Π. όπως και ο έλεγχος των ενστάσεων επί των πινάκων αυτών. Το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.

Γραφείο Τύπου
                                                                                         Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα