Δευτέρα, 06/07/2020 | 13:29

«Έφυγε» ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κώστας Μίχος

436 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2016, 11:17 πμ | 0 σχόλια

Σε ηλικία μόλις 49 ετών, «έφυγε» σήμερα από κοντά μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Κώστας Μίχος, αγωνιζόμενος, επί μακρόν, κατά της ασθένειας, που τελικά τον «πήρε”, τόσο πρόωρα μακριά μας…

Ο Κώστας Μίχος «άφησε πίσω» τη σύζυγό του Νικολέτα, τα δύο του παιδιά Δήμητρα και Νίκο, αλλά και όλους όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του και να τον γνωρίσουν. 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα τιμήσει τη μνήμη τού Κώστα Μίχου σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στη Λαμία, σήμερα, στις 19.00.
Αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα και οι Υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 έως και τις 3 το μεσημέρι, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και αύριο, Παρασκευή, στις 15.00.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί, αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 12.30, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή Φωκίδας.
Η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κονιάκο Φωκίδας.
Συγκινητικό, για την εξίσου τραγική, όσο αιφνίδια απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη, είναι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη:
«Δύσκολα βγαίνουν οι λέξεις όταν ξυπνάς τα ξημερώματα από ένα τηλεφώνημα που σε ενημερώνει πως ένας από τους πιο στενούς σου συνεργάτες έφυγε από τη ζωή.
Με βαθιά θλίψη και απέραντη συγκίνηση, η οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος αποχαιρετάμε τον Κώστα Μίχο, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πρόωρα, σε ηλικία μόλις 49 ετών.
Ο Κώστας, υπήρξε για όλους μας ένας πολύτιμος συνεργάτης, που πίστεψε και συνέβαλε στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη Περιφέρεια και πάνω από όλα άξιος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας για την οποία μοχθούσε με ζήλο και αυταπάρνηση καθημερινά.
Διακρίθηκε για το ήθος, τη μετριοπάθεια και την ευγένειά του, σε κάθε έκφανση της ζωής του.
Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του, αφοσιωμένος μέχρι και την ύστατη ώρα στα καθήκοντά του.
Στη σύζυγό του Νικολέτα και τα παιδιά του Δήμητρα και Νίκο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Είμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε και μας τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.»
Η ζωή του Κώστα Μίχου…
  • Ο Κώστας Μίχος γεννήθηκε στον Κονιάκο Φωκίδας.
  • Ήταν γιος του Νικολάου και της Αικατερίνης Μίχου.
  • Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28ο Παγκρατίου.
  • Ήταν απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός.
  • Συνέχισε τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.
  • Είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε σε σημαντικά έργα πανελληνίας εμβέλειας, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού, τα τελευταία έξι χρόνια, προ της εκλογής του, διατηρούσε γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή Φωκίδας. Ως έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη (ΔΕΣΕ).
  • Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα